Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

50 Cent: Στα δικαστήρια με αφορμή την…μεγέθυνση πέους

Ο γνωστός Αμερικανός ράπερ 50 Cent «σέρνει» στα δικαστήρια μια γιατρό, η οποία φέρεται να εξειδικεύεται στις επεμβάσεις μεγέθυνσης του ανδρικού μορίου.

Τον Σεπτέμβριο, ο ράπερ, κατά κόσμος Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ο τρίτος, αποφάσισε να μηνύσει την γιατρό Άντζελα Κόγκαν από το Μαϊάμι, καθώς εκείνη επέλεξε να διαφημίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του. Όπως υποστηρίζει ο ράπερ, η διαφήμιση, η οποία δημιουργήθηκε χωρίς την έγκρισή του, υπαινίσσεται πως και ο ίδιος υπήρξε πελάτης της δρ. Κόγκαν, κάτι που διαψεύδει.

Αφού «συμφώνησε ευγενικά» να βγει φωτογραφία μαζί της, ο 50 Cent διαπίστωσε προς δυσαρέσκειά του ότι η Κόγκαν «χρησιμοποίησε την εικόνα στη συνέχεια για να προωθήσει την επιχείρησή της», την Perfection Plastic Surgery και τη MedSpa, «χωρίς τη συγκατάθεση του Τζάκσον».

Αφού τη μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας, η εικόνα εμφανίστηκε ξανά – αυτή τη φορά σε ένα άρθρο στο The Shade Room, στο οποίο η Κόγκαν συζητούσε για την άνοδο της πλαστικής χειρουργικής μεταξύ των ανδρών, ιδιαίτερα σε σχέση με τις διαδικασίες μεγέθυνσης πέους.

Η ομάδα του ράπερ λέει ότι τα πράγματα πήραν «ανησυχητική τροπή» όταν η εικόνα του 50 Cent χρησιμοποιήθηκε ως μέρος μιας μικρογραφίας που εμφανίζεται όταν το άρθρο κοινοποιείται στο διαδίκτυο.

«Οι κατηγορούμενοι δε ζήτησαν την άδεια του Τζάκσον να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία, πόσω μάλλον με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο», αναφέρεται στην αγωγή.

«Ακόμη κι αν οι κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει άδεια, ο Τζάκσον δεν θα συναινούσε ποτέ στην εμπορική χρήση της φωτογραφίας από την Κόγκαν ή τη MedSpa, ειδικά σε αυτό το πλαίσιο».

«Όχι μόνο η εικόνα και το όνομα του Τζάκσον δε συνδέονται με μια θεραπεία βελτίωσης της σεξουαλικής επαφής, στην οποία δεν υπεβλήθη ποτέ, αλλά η Κόγκαν υπονοούσε επίσης ψευδώς στους δημοσιογράφους ότι ο Τζάκσον ήταν ο πελάτης της γενικότερα».

Έκτοτε, η γιατρός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, με τους δικηγόρους της να υποστηρίζουν ότι η χρήση της φωτογραφίας «έγινε αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς».

Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι ο 50 Cent είχε συνοδεύσει την κοπέλα του, η οποία επισκεπτόταν την κλινική για να λάβει «δωρεάν υπηρεσίες MedSpa» με αντάλλαγμα την προώθηση της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι ο ράπερ συμφώνησε να κάνει το ίδιο.

Παρά την απάντηση των δικηγόρων της Κόγκαν, ο δικαστής Ρόμπερτ Ν. Σκόλα τζούνιορ, ο οποίος επιβλέπει την υπόθεση,  έκρινε ότι ο ισχυρισμός του 50 έχει τις βάσεις που χρειάζεται για να προχωρήσει στο αρχικό στάδιο.

Στην απόφαση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο Σκόλα έγραψε : «Όπως λέει η παροιμία, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις».

«Αυτή συγκεκριμένα απεικονίζει μια παγκόσμια διασημότητα δίπλα στην Κόγκαν με το όνομα της MedSpa να επαναλαμβάνεται σε όλο το φόντο. Η διαφημιστική αξία της είναι εμφανής», σημείωσε ο δικαστής, προσθέτοντας ότι η Κόγκαν είχε αποτύχει να αποδείξει ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε εξαρχής και χρησιμοποιούνταν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, πέραν της διαφήμισης.

«Η διαφημιστική αξία που έχουν λάβει οι κατηγορούμενοι από την επανειλημμένη κοινή χρήση της φωτογραφίας της Κόγκαν με τον Τζάκσον είναι σίγουρα μεγάλη», απεφάνθη ο Σκόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες. Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» δήλωσε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε προτεραιότητα είναι...

ΔΙΕΘΝΗ

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρησης αντιποίνων του ισραηλινού στρατού εναντίον του Ιράν μετά την τηλεφωνική...