Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Κάνιε Γουέστ: Τον «εγκατέλειψε» και η Adidas – Οι αντισημιτικές δηλώσεις που «έκαψαν» τον διάσημο ράπερ

Η Adidas ανακοίνωσε ότι διακόπτει την συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, εξαιτίας των αντισημιτικών δηλώσεων στις οποίες προέβη πρόσφατα ο διάσημος Αμερικανός ράπερ.

Ο Γουέστ θα πληρώσει ακριβά αυτές τις δηλώσεις, αφού η συνεργασία με την εταιρεία αθλητικών του απέφερε περίπου 220 εκατομμύρια ετησίως. Ο δισεκατομμυριούχος – προς το παρόν, τουλάχιστον – ράπερ πρόκειται επίσης να σταματήσει να συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Balenciaga, η GAP και το πρακτορείο ταλέντων CAA εξαιτίας της προκλητικής του συμπεριφοράς.

Οι λογαριασμοί του ράπερ στο Twitter και το Instagram περιορίστηκαν, με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να δηλώνουν ότι αφαίρεσαν τις αναρτήσεις του που οι χρήστες του διαδικτύου καταδίκασαν ως αντισημιτικές. Ο Γουέστ, ο οποίος είναι γνωστός για την κατά καιρούς εκκεντρική συμπεριφορά του, έχει πέσει τελευταία σε ατοπήματα που προβλημάτισαν ακόμα και τους πιο πιστούς του θαυμαστές, με αποκορύφωμα τις τελευταίες δηλώσεις.

Προηγουμένως, ο Κάνιε είχε σχολιάσει το περιστατικό της δολοφονίας του επίσης Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν λέγοντας ότι «το γόνατο του Σόβιν δεν ακουμπούσε καν τον λαιμό του Φλόιντ» και υποστηρίζοντας ότι ο Φλόιντ πέθανε από υπερβολική χρήση φαιντανύλης. Ο Φλόιντ είχε χάσει τη ζωή του όταν ο Σόβιν τον είχε πετάξει στο έδαφος, ασκώντας του πίεση στον λαιμό με το γόνατό του, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πάθει ασφυξία.

Η οικογένεια του Φλόιντ κατέθεσε έκτοτε αγωγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του σταρ για τα σχόλια.

Στην συνέχεια, ο Γουέστ τα «έβαλε» με τους Εβραίους, λέγοντας ότι οι εκτρώσεις αποτελούν «το πραγματικό Ολοκαύτωμα» και ότι τα «ελεγχόμενα από τους Εβραίους» ΜΜΕ βγάζουν λεφτά από «τον πόνο της μαύρης κοινότητας», η οποία αντιμετωπίζει πληθυσμιακό πρόβλημα, εξαιτίας των εκτρώσεων. Μάλιστα, ο ράπερ δήλωσε ότι ένας Εβραίος ψυχίατρος ήταν αυτός που «τον έβγαλε τρελό» διαγιγνώσκοντάς τον με διπολική διαταραχή.

Η Adidas, της οποίας ο ιδρυτής Adi Dassler ανήκε στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας, βρέθηκε να δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις να εγκαταλείψει τον Κάνιε μετά από τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του. Προηγουμένως, ο ράπερ είχε βρεθεί να διαπληκτίζεται με την εταιρεία δημοσίως, κατηγορώντας τους ότι «έκλεβαν» τις ιδέες του. Ο Γουέστ διατηρεί και τη δική του εταιρεία ρουχισμού, τη «Yeezy», με την Adidas να του πληρώνει ετησίως τα δικαιώματα για την πώληση των ρούχων του.

Η συνεργασία του Γουέστ με την Adidas ξεκίνησε το 2013, αφού ο ράπερ άφησε μια συνεργασία με τη Nike, και αναμενόταν να είναι μια δεκαετής παραγωγή. Σε ανακοίνωσή της για την διακοπή της συνεργασίας, η Adidas ανέφερε:

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Γουέστ ήταν απαράδεκτα αι επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για ποικιλομορφία και ένταξη, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...