Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Τζόνι Ντεπ: «Γελοίοι, ταπεινωτικοί, σκληροί, οδυνηροί και ψεύτικοι» οι ισχυρισμοί της Χερντ ότι την κακοποιούσε

Δίκη Χερντ- Ντεπ: Μετά την κατάθεση του μοντέλου και πρώην συντρόφου του, Κέιτ Μος, ο Τζόνι Ντεπ ανέβηκε ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου της Βιρτζίνια για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η Κέιτ Μος εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ ότι ο Ντεπ την είχε σπρώξει από τις σκάλες, κατά τη διάρκεια της σχέσης τους στη δεκαετία του ’90. «Ο Τζόνι ποτέ δεν με έσπρωξε, κλώτσησε ή πέταξε κάτω από καμία σκάλα», είπε το μοντέλο, το οποίο κάλεσαν στη δίκη εκτάκτως οι δικηγόροι του Ντεπ, όταν η Χερντ υποστήριξε πως ο ηθοποιός είχε προσπαθήσει να σπρώξει την ίδια από τις σκάλες, «όπως είχε κάνει και με την Κέιτ Μος».

Όταν ήρθε η σειρά του να καταθέσει ξανά, ο Τζόνι Ντεπ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος», επιμένοντας, ωστόσο, ότι ποτέ του δεν διέπραξε σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Χερντ ότι την κακοποιούσε ως «γελοίους, ταπεινωτικούς, σκληρούς, οδυνηρούς και ψεύτικους».

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω διαπράξει σεξουαλική κακοποίηση, σωματική κακοποίηση, όπως λένε όλες αυτές οι περίεργες, εξωφρενικές ιστορίες με τις οποίες “ζω” εδώ και έξι χρόνια, περιμένοντας να έρθει η στιγμή να αναδείξω την αλήθεια» είπε.

«Δεν είναι εύκολο για κανέναν από εμάς, το ξέρω, αλλά ό,τι κι αν συμβεί, είπα την αλήθεια και μίλησα για αυτά που κουβαλούσα απρόθυμα εδώ και έξι χρόνια», συμπλήρωσε.

Τι είπε ο Ντεπ για το περιστατικό στις σκάλες

Ο Ντεπ αναφέρθηκε επίσης στο διαβόητο περιστατικό με τις σκάλες και την Κέιτ Μος, το οποίο φέρεται να σημειώθηκε όταν οι δυο τους ήταν διακοπές στην Τζαμάικα. Όπως και η πρώην σύντροφός του, έτσι και ο ηθοποιός υποστήριξε ότι το μοντέλο είχε γλιστρήσει από τις σκάλες κατά λάθος και ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν την έσπρωξε, αλλά έτρεξε και να τη βοηθήσει.

«Όπως κατέθεσε η Kέιτ Μος, πριν από πολλά πολλά χρόνια αυτό που συνέβη είναι αυτό ακριβώς που είπε ότι και η ίδια ότι συνέβη. Θυμάμαι ότι μίλησα με τη δεσποινίδα Χερντ για αυτό το περιστατικό, επειδή έβρεχε πολύ τη μέρα που γλίστρησε η Κέιτ», είπε ο Ντεπ. «Θυμήθηκα την ιστορία μια μέρα που επίσης έβρεχε και της την αφηγήθηκα».

«Η δεσποινίς Χερντ πήρε την ιστορία και τη μετέτρεψε σε ένα πολύ άσχημο περιστατικό στο μυαλό της. Ποτέ δεν έσπρωξα την Κέιτ σε κάποια σκάλα, παρόλα αυτά η δεσποινίς Χερντ το έχει παρουσιάσει έτσι τρεις φορές στο παρελθόν».

Ο δικηγόρος της Χερντ είπε πως η πελάτης του, απλά άκουσε μια «φήμη». «Τι σημαίνει φήμη;» ρώτησε ο Ντεπ. «Απλά ήμασταν στην Τζαμάικα, είχα αφήσει το μπανγκαλόου μας περίπου τρία λεπτά πριν από αυτήν, στεκόμουν έξω και η βροχή άρχισε να πέφτει σαν μουσώνας».

«Θυμάμαι που είδα την Κέιτ να βγαίνει από την πόρτα και υπήρχαν τρεις μικρές ξύλινες σκάλες, η Κέιτ γλίστρησε και προσγειώθηκε στο κάτω μέρος της πλάτης της. Προφανώς πονούσε σωματικά, πληγώθηκε, έκλαιγε. Έτρεξα και την άρπαξα για να βεβαιωθώ ότι ήταν καλά», είπε ο Ντεπ.

«Αυτή είναι η ιστορία. Ποτέ δεν είχα ακούσει ότι υπήρχε μια άλλη φήμη, προτού την επινοήσει η δεσποινίς Χερντ», κατέληξε.

«Εγώ βοήθησα την Άμπερ να πάρει ρόλο στο Aquaman»

Ο Τζόνι Ντεπ ισχυρίστηκε επίσης ότι βοήθησε τη Χερντ να πάρει το ρόλο της Μίρα στην ταινία «Aquaman», τον ρόλο, δηλαδή, που την έκανε σταρ.

«Η Χερντ με ρώτησε αν θα τους μιλήσω και εγώ μίλησα με ανώτερα στελέχη της Warner», υποστήριξε ο ηθοποιός.

«Μετά τις οντισιόν για τη Warner Bros, η δεσποινίς Χερντ μου είπε ότι η ταινία επρόκειτο να γυριστεί στην Αυστραλία και αυτό θα ήταν για την ίδια ένα πιθανό πρόβλημα. Αυτό την απασχολούσε. Με ρώτησε αν θα τη βοηθούσα – είχα μια συμφωνία πολλών ταινιών με τη Warner Bros για μερικά χρόνια, οπότε κάναμε δουλειές μαζί και τους ήξερα αυτούς τους ανθρώπους, είχα δουλέψει σε πολλές ταινίες μαζί τους».

«Με ρώτησε αν θα τους μιλήσω. Πήρα ένα τηλέφωνο και μίλησα με τρία ανώτερα στελέχη της Warner. Τελικά πήρε τη δουλειά στην ταινία, οπότε πιστεύω ότι οι ανησυχίες της περιορίστηκαν», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ντεπ.

Το κομμένο δάχτυλο του Ντεπ και τα ναρκωτικά

Στην συνέχεια, η ανάκριση στράφηκε στο περιστατικό στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2015, όταν το δάχτυλο του Ντεπ κόπηκε, κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης με τη Χερντ. Ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι η Χερντ του είχε πετάξει ένα μπουκάλι βότκα, ενώ η 36χρονη ισχυρίζεται ότι ο πρώην σύζυγός της τής επιτέθηκε σεξουαλικά με ένα μπουκάλι, με αποτέλεσμα να κοπεί το δάχτυλό του.

Ο Ντεπ ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς της Χερντ ότι πήρε 8-10 χάπια ecstasy κατά τη διάρκεια, όπως ισχυρίστηκε, μίας «κατάστασης ομηρίας τριών ημερών», κατά την οποία ο ηθοποιός φέρεται να την κρατούσε κλεισμένη στο οίκημα όπου διέμεναν και να την κακοποιούσε. Ερωτηθείς πόσες φορές έχει κάνει χρήση ecstasy στη ζωή του, ο Ντεπ είπε: «Στην πραγματικότητα όχι και τόσο πολλές φορές. Στη ζωή μου έξι, επτά ίσως».

Η Χερντ φάνηκε τότε να χαμογελάει. Ερωτηθείς πόσο χάπια είχε πάρει κατά τη διάρκεια του περιστατικού στην Αυστραλία, ο Ντεπ απάντησε: «Όχι αρκετά ώστε να βιώσω κανονικά αυτό που υποτίθεται ότι σου κάνουν οι χημικές ουσίες». Στη συνέχεια ερωτήθηκε: «Έχετε καταναλώσει ποτέ 8-10 ταυτόχρονα;»

Χαμογελώντας, ο Ντεπ είπε: «Όχι, δεν έχω. Γιατί θα ήμουν νεκρός. Νομίζω ότι κανείς θα πέθαινε σε αυτή την περίπτωση, και μάλλον γρήγορα».

Το δικαστήριο είδε φωτογραφίες από τα επακόλουθα της μάχης, στην οποία φέρεται να κόπηκε το δάχτυλο του Ντεπ και την περιοχή του μπαρ όπου συνέβη ο καυγάς. Ο Ντεπ έκανε αναπαράσταση και άπλωσε το χέρι του στη μπάρα για να δείξει πού καθόταν ο ίδιος και πού στεκόταν η Χερντ, όταν του πέταξε ένα μπουκάλι βότκας που δεν τον πέτυχε και ένα δεύτερο που, όπως λέει, τον χτύπησε στο χέρι του.

Ο Ντεπ έδειξε θραύσματα γυαλιού στο πάτωμα σε μια φωτογραφία και είπε: «Όλο αυτό είναι το πρώτο μπουκάλι που διαλύθηκε. Πέρασε από το κεφάλι μου. Το δεύτερο μπουκάλι χτύπησε ακριβώς στο σημείο που ακουμπούσε το χέρι μου στη μαρμάρινη μπάρα».

Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνονταν κηλίδες αίματος, που ο Ντεπ είπε ότι προήλθαν από το χέρι του που αιμορραγούσε. Ο Ντεπ ρωτήθηκε για ένα μήνυμα που είχε στείλει στον προσωπικό του γιατρό, Ντέιβιντ Κίπερ, μετά τον καβγά με την Χερντ, στο οποίο έβριζε την 36χρονη αποκαλώντας την «γεμάτη σ..τά σαν χριστουγεννιάτικη χήνα».

«Μόλις του είχα πει ότι είχα χάσει ένα δάχτυλο», είπε ο Ντεπ. . Ερωτηθείς πώς μπορούσε να στείλει μήνυμα, δεδομένου ότι μόλις είχε χάσει άκρη του δαχτύλου του, ο Ντεπ σήκωσε το χέρι του και είπε: «Αυτό (δηλ. το δεξί μεσαίο δάχτυλο) δεν ήταν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή, γι’ αυτό χρησιμοποίησα τον αντίχειρα».

«Το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνει ήταν να ελέγξει τη ζημιά στο δάχτυλό μου», συνέχισε ο Ντεπ. «Δεν θα είχε νόημα να του πω ψέματα. Το είχε περάσει όλο αυτό με εμένα και τη δεσποινίδα Χερντ ξανά στο παρελθόν. Του είπα ότι είχε πετάξει ένα μπουκάλι βότκα και μου έκοψε το δάχτυλο, την άκρη του δακτύλου μου. Ένα καλό κομμάτι. Και μου λείπει».

Ο επεισοδιακός μήνας του μέλιτος στο Orient Express

Όσον αφορά τον μήνα του μέλιτος με τη Χερντ στο Orient Express, ο Ντεπ απέρριψε και πάλι τους ισχυρισμούς της περί κακοποίησης ως αναληθείς. Η Χερντ είχε υποστηρίξει ότι ο ηθοποιός την είχε γρονθοκοπήσει επανειλημμένα όσο βρίσκονταν στο βαγόνι τους.

Μιλώντας για το ταξίδι τους, ο Ντεπ είπε: «Υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ ευχάριστο, πολύ ωραίο και στη συνέχεια υπήρχαν φορές που κάτι τη δυσαρεστούσε και τότε άρχιζε να φωνάζει και έτσι ξεκινούσε άλλη μία διαμάχη».

«Κάποια στιγμή -δεν θυμάμαι να κράτησε πολύ- με χτύπησε στο πρόσωπο, στο μάτι, κάπου εδώ πάνω. Πόνεσα λίγο αλλά τελείωσε και όλα έγιναν πάλι καλά και πήγαμε για δείπνο και όλα ήταν μια χαρά». Έδειξε μάλιστα μια φωτογραφία τους με το προσωπικό του Orient Express.

«Δεν μοιάζω πολύ με τον εαυτό μου, αλλά σίγουρα έχω μαύρο μάτι», είπε ο Ντεπ, σχολιάζοντας τη φωτογραφία. Όταν ρωτήθηκε εάν η εικόνα είχε υποστεί Photoshop, όπως είχε ισχυριστεί η Χερντ, ο ηθοποιός είπε ότι « Θα ήταν δύσκολο να αρχίσουμε να μπαίνουμε στην ψηφιακή επεξεργασία με τόσους ανθρώπους στο πλάνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...