Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Ο αντιεμβολιαστής Έρικ Κλάπτον ακυρώνει τις συναυλίες του καθώς βρέθηκε θετικός στην Covid-19

Ο 76χρονος Έρικ Κλάπτον, ο οποίος χαρακτήρισε την κυκλοφορία του εμβολίου COVID ως «ύπνωση μαζικής διαμόρφωσης», αρρωσταίνει από τον ιό και αναγκάζεται να ακυρώσει συναυλίες.

Ο αντιεμβολιαστής Έρικ Κλάπτον αναγκάστηκε να ακυρώσει μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του, αφού προσβλήθηκε από τον ιό ενώ εμφανιζόταν στο Λονδίνο.

Ο 76χρονος Κλάπτον, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι υπέστη ανησυχητικές παρενέργειες από τα εμβόλια της AstraZeneca, δεν θα πραγματοποιήσει τις συναυλίες του στη Ζυρίχη και το Μιλάνο, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τις επόμενες δύο νύχτες.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος θεωρείται ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος, περιέγραψε φέτος όσους είχαν εμβολιαστεί ως θύματα «ύπνωσης μαζικής διαμόρφωσης» και κυκλοφόρησε ένα single κατά του λοκντάουν με τίτλο Stand and Deliver με τον Van Morrison το 2020.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του χθες, ένας εκπρόσωπός του λέει ότι πιστεύεται ότι προσβλήθηκε από τον ιό μετά την εμφάνισή του στο Royal Albert Hall στις 8 Μαΐου.

Η δήλωση ανέφερε: «Ο Eric Clapton πάσχει δυστυχώς από Covid έχοντας βρεθεί θετικός λίγο μετά τη δεύτερη συναυλία στο Royal Albert Hall.

Οι ιατρικοί του σύμβουλοι του είπαν ότι αν ξαναρχίσει να ταξιδεύει και να δίνει συναυλίες πολύ σύντομα, αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει σημαντικά την πλήρη ανάρρωσή του.

Ο Έρικ θέλει να αποφύγει τη μετάδοση οποιασδήποτε μόλυνσης σε οποιοδήποτε μέλος της μπάντας του, στο πλήρωμα, στους διοργανωτές, στο προσωπικό τους και φυσικά στους θαυμαστές του».

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι «εντατικές εσωτερικές συζητήσεις» οδήγησαν στην απόφαση να ακυρώσει τις επόμενες δύο συναυλίες του στη Ζυρίχη και το Μιλάνο, με την ελπίδα ότι θα είναι σε θέση να εμφανιστεί στη Μπολόνια στις 20 Μαΐου.

Καταλήγει: «Είναι πολύ απογοητευτικό το γεγονός ότι έχοντας αποφύγει την Covid καθ’ όλη τη διάρκεια του κλειδώματος και καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που ίσχυαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ο Έρικ να έπρεπε να υποκύψει στην Covid σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά ελπίζουμε ότι θα έχει αναρρώσει επαρκώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις υπόλοιπες προγραμματισμένες παραστάσεις.

Οι παραστάσεις πρόκειται να επαναπρογραμματιστούν εντός των επόμενων έξι μηνών και τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί θα παραμείνουν έγκυρα για τη νέα επαναπρογραμματισμένη ημερομηνία».

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο 76χρονος ροκάς κατακεραύνωσε την εξάπλωση του εμβολίου σε συνέντευξή του για το κανάλι The Real Music Observer στο Youtube ισχυριζόμενος ότι υποσυνείδητα μηνύματα που κρύβονται στη διαφήμιση οδηγούν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Ο Κλάπτον πρόσθεσε ότι σταμάτησε να παρακολουθεί τις ειδήσεις λόγω της «μονόδρομης κυκλοφορίας σχετικά με την εκτέλεση εντολών και την υπακοή», κάτι που τον βοήθησε να κινητοποιηθεί μουσικά.

Αφού εξέφρασε τις απόψεις του, ο δημιουργός της επιτυχίας Wonderful Tonight – ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, της 37χρονης Ρουθ, της 20χρονης Τζούλι, της 19χρονης Έλα και της 16χρονης Σόφι, είπε: «Η οικογένεια και οι φίλοι μου πιστεύουν ότι είμαι τρελός ούτως ή άλλως».

Ο Κλάπτον εκδίδει εδώ και μήνες δηλώσεις και τραγούδια κατά του εμβολιασμού και του εγκλεισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2020, συμμετείχε μαζί με τον συνάδελφο του ροκά που έγινε αντιεμβολιαστής, Van, στο τραγούδι του, Stand and Deliver.

Το τραγούδι περιλαμβάνει στίχους όπως: “Do you wanna be a free man / Or do you wanna be a slave?”.

Ο Κλάπτον είχε περιγράψει στο παρελθόν λεπτομερώς μια «καταστροφική» εμπειρία με το εμβόλιο της AstraZeneca για την οποία κατηγορούσε την «προπαγάνδα» που τον πίεσε.

Ο μουσικός συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από «περιφερική νευροπάθεια και δεν έπρεπε ποτέ να πλησιάσει τη βελόνα».

Σε ένα μήνυμα προς τον μουσικό παραγωγό του, είπε: “Έκανα το πρώτο εμβόλιο της AZ [AstraZeneca] και αμέσως είχα σοβαρές αντιδράσεις που κράτησαν δέκα ημέρες».

Ο 76χρονος είπε ότι «ανέκαμψε τελικά», αλλά υπέστη περαιτέρω «καταστροφικές αντιδράσεις» έξι εβδομάδες αργότερα μετά τη δεύτερη ένεση.

Πρόσθεσε: «Τα χέρια και τα πόδια μου ήταν είτε παγωμένα, είτε μουδιασμένα είτε καυτά, και σχεδόν άχρηστα για δύο εβδομάδες, φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναπαίξω ποτέ… Δεν έπρεπε ποτέ να πλησιάσω τη βελόνα. Αλλά η προπαγάνδα έλεγε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...