Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2022: Η Stefania στις φλεγόμενες πόλεις της Ουκρανίας

Εurovision 2022: Λίγη ώρα μετά τον θρίαμβο της Ουκρανίας, οι Kalush Orchestra ανέβασαν ένα βίντεο για τη Stefania τους στα χαλάσματα στις μαρτυρικές πόλεις της Μπούτσα, του Ιρπίν, της Μποροντιάνκα, του Χοστόμελ.

Είναι ουσιαστικά το βίντεο κλιπ των Kalush Orchestra για το τραγούδι που εκπροσώπησε την Ουκρανία στη Eurovision. Καθυστέρησαν να το ανεβάσουν, είπαν, για να μην κατηγορηθούν πως πολιτικοποίησαν τον διαγωνισμό.

Στο βίντεο, γυναίκες στρατιώτες σώζουν παιδιά μέσα από τα χαλάσματα των μαρτυρικών πόλεων στην Ουκρανία. Τα μεταφέρουν από τις βομβαρδισμένες πόλεις, στους δικούς τους. Στην ασφάλεια της αγκαλιάς των μανάδων, των παππούδων, μακριά από τον πόλεμο.

Σαν όλες αυτές οι γυναίκες να είναι η «Stefania», που καταφέρνει να νικά. Το βίντεο κλείνει με ένα μικρό κορίτσι που κρατά στα χέρια του μια μολότοφ (σ.σ. στην αρχή του πολέμου οι βόμβες μολότοφ ήταν το μόνο όπλο των Ουκρανών και τις έφτιαχναν παντού!).

Και κλείνει με ένα μήνυμα: «Αφιερωμένο στον γενναίο λαό της Ουκρανίας, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα, αθώο παιδί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά πρόσωπα αλλά είναι το πρόσωπο της μητέρας μας που κρατάει τις καρδιές μας ζωντανές στις πιο σκοτεινές στιγμές».

Εurovision 2022: «Ισως χρειαστεί να πάρω τα όπλα όταν γυρίσω στην Ουκρανία» λέει ο νικητής

Λίγο μετά την εντυπωσιακή νίκη τους στο Τορίνο της Ιταλίας, οι νικητές της φετινής Eurovision ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Χρειάστηκε ειδική άδεια καθώς κανένας άντρας ηλικίας 18-60 ετών δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία λόγω της επιστράτευσης.

Στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν μια ημέρα μετά τη νίκη τους, δήλωσαν με πάθος πως αν χρειαστεί την επόμενη ημέρα της επιστροφής τους θα πάρουν όπλα στα χέρια τους και θα βρεθούν στο μέτωπο για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. «Είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς θα κάνω, γιατί είναι η πρώτη φορά που κερδίζω στην Eurovision, αλλά όπως κάθε Ουκρανός είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο νεαρός τραγουδιστής με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να συμφωνούν.

Ο Psiuk, μάλιστα, γίνεται 28 ετών την Δευτέρα, όμως φέτος τα γενέθλια του δεν θα μπορέσει να τα γιορτάσει. Σίγουρα όμως, θα βρει χρόνο όπως είπε για να δει την μητέρα του, από την οποία και εμπνεύστηκε το όνομα του τραγουδιού που κέρδισε τους Ευρωπαίους, την κοπέλα του και στενούς συγγενείς του.

Από την μητέρα του, Στεφανία, εμπνεύστηκε τον τίτλο του τραγουδιού. Σε ερώτηση αν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της, απάντησε ότι μίλησαν μόνο μέσω μηνυμάτων όπου του είπε ότι είναι περήφανη για αυτόν.

Εκμυστηρεύτηκε ότι λόγω του πολέμου οι πρόβες έγιναν… διαδικτυακά. Για πρώτη φορά, βρέθηκαν όλοι μαζί στη σκηνή στην πρόβα της Eurovision. Παραδέχθηκε ότι δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα όσο βρισκόταν στο Τορίνο για να καταφέρουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαρίστησε όλους όσους τους ψήφισαν φέρνοντας την νίκη στην πατρίδα του. «Είναι σημαντική αυτή η νίκη για την πατρίδα μας. Ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε», τόνισε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...