Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2022: Φαβορί, στοιχήματα και λάμψη – Απόψε η μάχη της Αμάντα

Απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ1, θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός της Γιουροβίζιον, ο οποίος πραγματοποιείται στο Τορίνο της Ιταλίας. Είκοσι πέντε χώρες διεκδικούν την πρώτη θέση, ανάμεσα σε αυτές και η δική μας, Αμάντα Γεωργιάδη, με το τραγούδι «Die together». Η ταλαντούχα τραγουδίστρια, αφού εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο από τον Α’ ημιτελικό για τη σημερινή μεγάλη βραδιά, ετοιμάζεται να ανέβει στο stage του Pala Olimpico.

Από την άλλη πλευρά, η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela» δυστυχώς δεν κατάφερε να περάσει στον Β’ ημιτελικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαγωνιστεί απόψε. Η νεαρή τραγουδίστρια μετά το τέλος της βραδιάς ανέφερε χαρακτηριστικά σε βίντεο το οποίο ανέβασε: «Περάσαμε πάρα πολύ καλά. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα. Αλήθεια, περάσαμε τέλεια, και σας ευχαριστούμε και για την αγάπη σας και τη στήριξή σας».

Οι 25 χώρες που θα διεκδικήσουν τη νίκη σήμερα είναι: η Ελλάδα, η Αρμενία, η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ελβετία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ισλανδία, η Σερβία, η Πολωνία, η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Εσθονία, το Αζερμπαϊτζάν, η Φινλανδία, η Τσεχία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Μετά το τέλος και του δεύτερου ημιτελικού, η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα δούμε απόψε το βράδυ είναι η εξής: Τσεχία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Σερβία, Εσθονία.

 Αν και η Eurovision 2022 ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ήδη οι ισπανικές πόλεις άρχισαν τις ταυρομαχίες για να δουν ποια θα επικρατήσει σε περίπτωση νίκης. Το RTVE επένδυσε πολλά τόσο για την επιλογή, με την επιστροφή του Benidorm Fest, όσο και οικονομικά, παρέχοντας τα πάντα στην εκπρόσωπο της χώρας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ESCplus, η φετινή συμμετοχή της Ισπανίας κόστισε 600.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό μάλιστα ανέρχεται στα 637,984 ευρώ. Η ίδια σελίδα αναφέρει ότι ο μισός τουλάχιστον προϋπολογισμός περιλαμβάνει τα έξοδα της μετάδοσης. Αλλα έξοδα που περιλαμβάνονται είναι: έξοδα της καλλιτέχνιδος, ενοικίαση κοστουμιών, αγορά γραφικών, αλλά και μεταφορικά έξοδα.

 Στοιχήματα

Φυσικά, το μεγάλο φαβορί για να «σηκώσει» τη Eurovision 2022 είναι η Ουκρανία, με το τραγούδι «Stefania». Οι εκπρόσωποι της χώρας έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση στον Α’ ημιτελικό, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις που προσφέρονται για τη νίκη τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού να πέσουν ακόμα περισσότερο.

Ετσι, πλέον, το ουκρανικό τραγούδι έχει μέση απόδοση 1,40 για να κερδίσει τη Eurovision 2022, που απέχει μακράν από το δεύτερο, το οποίο σκαρφάλωσε στη 2η θέση και δεν είναι άλλο από το τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας, το «Spaceman», που η απόδοση του είναι 6,50.

Στην τρίτη θέση των στοιχημάτων βρίσκεται η Σουηδία με την Cornelia Jakobs και το «Hold me closer». Η απόδοση της συγκεκριμένης χώρας είναι 8,00, ενώ μία θέση πιο κάτω με απόδοση 11,00 είναι η φιλοξενούμενη χώρα με τους Mahmood και τον ράπερ Blanco. Αξίζει να αναφερθεί ότι το τραγούδι τους, «Brividi», έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων streams σε μία μέρα στο Spotify στην Ιταλία. Στην 5η θέση των στοιχημάτων βρίσκεται η καλλονή Chanel της Ισπανίας, με την απόδοσή της να φτάνει στο 17,00, ενώ στην 6η θέση βρίσκεται η Πολωνία με 41,00. Στην έβδομη θέση των στοιχημάτων είναι η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη, με απόδοση 41,00. Εξήντα επτά είναι η απόδοση που δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες στη Νορβηγία, όπως και στην Ολλανδία, η οποία κατακτά την 9η θέση. Τη 10άδα στον πίνακα στοιχημάτων ολοκληρώνει η ανατρεπτική Konstrakta. Η Σερβία, σύμφωνα με τα στοιχήματα, έχει απόδοση 67,00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...