28/01/2022

Μπιμπίλας: Πολλοί ηθοποιοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (βίντεο)

Για τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πολλοί ηθοποιοί μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στούντιο 4» ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, με αφορμή και την σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανθρώπων του πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Η συμμετοχή του κόσμου στη σημερινή συγκέντρωση ήταν μεν μεγάλη, ωστόσο έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή – κάτι που αναγκαστικά οδήγησε στο να αποφασίσουμε την επανάληψή της. Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό γιατί μόνο έτσι μπορεί να βγει άκρη. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με τα υπουργεία, αφού το ένα μας στέλνει στο άλλο», είπε μεταξύ άλλων.

«Πολλοί ηθοποιοί κάνουν δεύτερες δουλειές για να ζήσουν την οικογένειά τους, δουλειές “του ποδαριου”. Ζουν στο όριο της φτώχειας. Δεν είναι ψέμματα ότι μοιράζουμε τρόφιμα και δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ σε πολλές οικογένειες. Τρέχουμε να βρούμε χορηγίες. Αυτό που ζούμε αυτή την εποχή ίσως να είναι κάτι σαν την κατοχή, για τους καλλιτέχνες», πρόσθεσε ακόμα.

«Το κοινό στα θέατρα έχει ελαχιστοποιηθεί λόγω της τρομοκρατίας του κορονοϊού – που είναι αληθινός. Πώς θα συντηρηθούν τα θέατρα; Πώς θα βοηθήσουν τους ηθοποιούς; Χρειάζεται βοήθεια “από πάνω”» επισήμανε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Χθες έκλεισαν κι άλλα θέατρα, μπορεί να ανοίξουν ξανά, αλλά έως τότε τι θα γίνει; Έχουν κλείσει πάνω από 25 θέατρα και πάνω από 35 παραστάσεις δεν λειτουργούν», γνωστοποίησε.