Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Κιάνου Ριβς: Δωρίζει τα έσοδά του από το Matrix στην έρευνα του καρκίνου

Ένα μεγάλο μέρος των κερδών από την πρώτη ταινία «The Matrix» ο Κιάνου Ριβς τα δώρισε στην έρευνα για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ο ηθοποιός φέρεται ότι το 1999 είχε λάβει ως προκαταβολή για την ταινία 10 εκατομμύρια δολάρια, πριν κερδίσει άλλα 35 εκατομμύρια δολάρια όταν η ταινία έγινε επιτυχία στο box office.

Σύμφωνα με το Lad Bible, ο ηθοποιός δώρισε το 70% των χρημάτων -31,5 εκατομμύρια δολάρια- σε έρευνα για τη λευχαιμία.

Ο Ριβς ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα καθώς η μικρότερη αδερφή του, Κιμ, πάλευε με την ασθένεια για οκτώ χρόνια.

Η Κιμ διαγνώστηκε με καρκίνο του αίματος το 1991 και πέρασε μια δεκαετία μπαινοβγαίνοντας σε θεραπευτικά σχήματα, προτού η ασθένεια μπει σε ύφεση, το 2001.

Ο Ριβς συνέχισε να δίνει χρήματα στην έρευνα τα χρόνια μετά τη θεραπεία της Κιμ, δημιουργώντας ακόμη και το δικό του ταμείο για τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός ίδρυσε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε για χρόνια χωρίς να πέσουν πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έχω ένα ιδιωτικό ίδρυμα που λειτουργεί εδώ και πέντε ή έξι χρόνια και βοηθάει μερικά νοσοκομεία για παιδιά και την έρευνα για τον καρκίνο», φέρεται να είπε ο Ριβς στο Ladies Home Journal το 2009. «Δεν μου αρέσει να βάλω το όνομά μου σε αυτό, απλώς άφησα το ίδρυμα να κάνει αυτό που κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...