21/01/2022

Τζένη Μπότση για το #MeToo: Χρειάστηκε να βγει μια Σοφία Μπεκατώρου για να «ξυπνήσω»

Τζένη Μπότση: Η ηθοποιός μίλησε για την παρενόχληση που είχε δεχθεί, για το κίνημα #MeToo και την απόφασή της να μιλήσει έπειτα από αρκετά χρόνια.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ήταν η Τζένη Μπότση, η οποία μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, τις καταγγελίες που έχουν υπάρξει και το κίνημα #MeToo. Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι που έχουν υποπέσει σε αδικήματα θα κριθούν από τη δικαιοσύνη και από την πορεία τους συνολικά στον χώρο.

Όπως εξήγησε, η ίδια παρακινήθηκε από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έτσι ώστε να προχωρήσει κι αυτή σε καταγγελία, παρά το γεγονός ότι το αδίκημα που είχε συμβεί σε βάρος της έχει πλέον παραγραφεί.

«Δεν θα κρίνω, ούτε θα πω τι να κάνουν αυτοί που έχουν κάνει αδικήματα. Ο καθένας κρίνεται από την δική του πορεία. Δεν το περίμενα ότι θα ησυχάσω τόσο πολύ αφού είπα τι είχε συμβεί, ηρέμησα και βλέπω τη ζωή πιο θετικά. Έγινε μια μεγάλη αλλαγή. Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο και συνεχίζει ο κόσμος να μιλάει και αυτό είναι πολύ θετικό. Μόνο μπροστά μπορεί να πάει το κίνημα. Ακόμα και η δική μας περίπτωση που δεν θα πάει στα δικαστήρια, δεν σημαίνει όμως πως δεν έγινε. Οι ψυχές μας πονούν ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο καθένας θα μιλήσει όποτε μπορεί. Εμένα μου πήρε πολλά χρόνια γιατί έπρεπε να βγει μια Σοφία Μπεκατώρου για να ξυπνήσω. Ο καθένας θα βγει να μιλήσει όποτε μπορεί, δεν θα πιέσω εγώ κανέναν», πρόσθεσε η Τζένη Μπότση.