14/06/2021

Σε πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα #gopafree, που υλοποιεί η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle, σ’ όλη τη χώρα και έχει στόχο, την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τη συλλογή των αποτσίγαρων και την προώθησή τους προς ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης, για τα αποτσίγαρα, τη συλλογή τους σε αυτά και στη συνέχεια, τη μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους, για τη μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών, σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν, από την ΑΜΚΕ Cigaret Cycle.

Οι εξήντα πέντε ειδικοί κάδοι που προμηθεύτηκε ο δήμος από την Cigaret Cycle, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά πολυσύχναστα σημεία και παραλίες, ώστε τα απορρίμματα από τα τσιγάρα, να καταλήγουν σε αυτούς, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανακύκλωσης των αποτσίγαρων, στην ευρύτερη περιοχή.

«Με το πρόγραμμα αυτό, όχι μόνο προστατεύουμε το Περιβάλλον και καθαρίζουμε τον δημόσιο χώρο, αλλά, παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε με τα έσοδα από την ανακύκλωση συμπολίτες μας, που έχουν προβλήματα υγείας με την αγορά ιατρικών βοηθημάτων. Θέλουμε οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα, να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη ανακύκλωσης των αποτσίγαρων και να βοηθήσουν στην εφαρμογή του», τόνισε ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.