Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μηχανισμός πρόσβασης ΑμεΑ στην παραλία της Νεράιδας Λουτρακίου

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του ειδικού μηχανισμού πρόσβασης ΑμΕΑ στη θάλασσα, για τη φιλοξενία των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην παραλία της Νεράιδας Λουτρακίου.

Πρόκειται για μια μη μόνιμη, ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, να απολαύσουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στην θάλασσα.

Η χρήση της εγκατάστασης είναι, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν.

Ο μηχανισμός “Seatrac”, αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

Δίπλα σε αυτόν, τοποθετήθηκαν εκ νέου, ειδικός διάδρομος, ντουζιέρα, τουαλέτα ΑμΕΑ και πραγματοποιήθηκε διαμόρφωση του χώρου πρόσβασης.

Υπάρχουν και οι θέσεις πάρκινγκ για ΑμΕΑ μπροστά από την παραλία. Είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς διαθέτει φωτοβολταϊκό πάνελ και δεν τροφοδοτείται από το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Προς ενημέρωση των χρηστών του ειδικού μηχανισμού, σας γνωστοποιούμε ότι μπορεί να παραλάβει το ειδικό τηλεχειριστήριο λειτουργίας από το κοντινό κατάστημα (εστιατόριο “Νεράιδα”).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...