Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Παραλήρημα Γιαϊτζί: «Η Ελλάδα θα μας επιτεθεί, μόλις βρει αδύναμη την Τουρκία»

Πριν από μερικές μέρες ζητούσε από την τουρκική κυβέρνηση να είναι προσεχτική γιατί η Ελλάδα μπορεί να: «προχωρήσει σε μονομερή αύξηση των χωρικών της υδάτων στα 12 νμ». Σήμερα, στο ίδιο ακραίο και φιλοπολεμικό τόνο, μιλάει για «στρατιωτική επίθεση» της χώρας μας στην Τουρκία, όταν την θεωρήσει «αδύναμη».

Ο εθνικιστής… influencer Τζιχατ Γιαϊτζί, ναύαρχος εν αποστρατεία, «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας» έχει φανατικό κοινό στην Τουρκία με τις ακραίες δηλώσεις και τοποθετήσεις του να μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ, ακόμη και στα μετριοπαθή που στηρίζουν την αντιπολίτευση.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Γιαϊτζί, προειδοποίησε πως η Ελλζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να ενεργοποιηθούν άμεσα οι S-400, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑάδα, που όπως ανέφερε έχει συνάψει αμυντικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ και την Γαλλία, θα επιτεθεί στην Τουρκία, σε κάποια «αδύναμη» στιγμή της. Μάλιστα , προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα της χώρας. «Το σύστημα S-400 δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι αμυντικό όπλο. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Δαμασκό. Πρόκειται για ένα σύστημα αεράμυνας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τους S-300 που κατέχει η Αθήνα.

Επαναλαμβάνοντας τις ακραίες θεωρίες του, ο τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, υποστήριξε πως στόχος της Ελλάδας είναι η κατάκτηση της Κύπρου και της Κωνσταντινούπολης, με τη δημιουργία ενός κρατιδίου τύπου Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Γιαϊτζί ζήτησε από το ΝΑΤΟ να πάρει θέση, στην αμυντική συνεργασία που προχώρησαν Ελλάδα και Γαλλία, που στόχο έχει -όπως υποστηρίζει- την Τουρκία, επίσης μέλος της Συμμαχίας.
Οι συχνές και εμπρηστικές δηλώσεις του Γιαϊτζί, είναι χαρακτηριστικό δείγμα του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, για τις συμμαχίες που αναπτύσσει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που έχει δρομολογήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...