Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ανθελληνικό παραλήρημα από τον Γιαϊτζί: «Οι τεμπέληδες Έλληνες δεν μπορούν να μας πολεμήσουν»

Να κρατηθεί στην δημοσιότητα, με όχημα τον ανθελληνισμό, προσπαθεί απεγνωσμένα ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος επανέρχεται για ακόμα μία φορά με προκλητικές δηλώσεις ενάντια τόσο της Ελλάδας όσο και του στρατού της.

Ο αντιναύαρχος -ο οποίος σημειωτέον έχει αποστρατευθεί λόγω και της κόντρας που είχε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ- κλήθηκε αυτή την φορά να σχολιάσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τον εξοπλισμό της χώρας μας ο οποίος αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, μιλώντας στο TVNET ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής του δόγματος «Γαλάζιας Πατρίδας» και εμπνευστής του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, έδωσε ρεσιτάλ προκλητικότητας σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν, κράτη όπως η Ελλάδα, που είναι τεμπέληδες και δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τα λεφτά και τις διακοπές, να μας πολεμήσουν».

Αναφερόμενος δε στην αποστροφή του πρωθυπουργού στην συζήτηση στην Βουλή πως με την ελληνογαλλική συμφωνία η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της την μόνη πυρηνική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γιαϊτζί μίλησε για «διεθνές έγκλημα». Όπως συνέχισε, «η Τουρκία θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό πολύ καλά. Με άλλα λόγια απειλούν άλλες χώρες με την χρήση πυρηνικής ενέργειας. Θα πρέπει να γίνει διαμαρτυρία και να τεθεί στον ΟΗΕ αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα».

Είναι η πολλοστή φορά που ο Γιαϊτζί βγαίνει σε τηλεοπτικούς σταθμούς και επιχειρεί να αναμοχλεύσει τα ανθελληνικά αντανακλαστικά της τουρκικής κοινωνίας αφού αποτελεί αυτόν που μεταξύ άλλων έχει εκφράσει δημοσίως την πρόταση να μετονομαστεί το Αιγαίο, μόνο και μόνο για να μην έχει ελληνικό όνομα. Η πρότασή του αυτή δε, φαίνεται πως εν μέρει έχει γίνει αποδεκτή αφού συχνά πυκνά Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, αποκαλέσει το Αρχιπέλαγος ως «Θάλασσα των Νήσων»… Αυτήν την ορολογία μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι και ο Χουλουσί Ακάρ.

Πάντως οι δηλώσεις Γιαϊτζί δεν αποτελούν έκπληξη αφού τα τελευταία 24ωρα η ελληνογαλλική συμφωνία αποτελεί προσφιλές θέμα σε Μέσα της γείτονος τα οποία ασχολούνται με τα ελληνοτουρκικά ενώ την ίδια ώρα οι προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις δεν έχουν τέλος.

Αποκορύφωμα ήταν δε η επιστολή από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου,  ο οποίος για να συνεχίσει το τουρκικό αίτημα για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως από την στιγμή που η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά αυτά, χάνει και το οποιοδήποτε δικάιωμα να έχει κυριαρχία σε αυτά!

Ο Σινιρλίογλου επανέλαβε ότι το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης αφορά τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, ενώ τόνιζε ότι για τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη οι προβλέψεις είναι ακόμη αυστηρότερες λόγω «εγγύτητας στην τουρκική ενδοχώρα». Έτσι, κάλεσε «για ακόμα μία φορά την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις προβλέψεις αποστρατιωτικοποίησης» μιας σειράς συνθηκών «και να επαναφέρει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ήταν πριν από την πραγματοποίηση των παραβιάσεων της Ελλάδας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χρησιμοποιώντας το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV Ford Explorer, η γνωστή εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ κατέκτησε με κάθε επισημότητα το ρεκόρ του πρώτου ανθρώπου που έκανε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Kia EV9 πέτυχε μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο...