Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21» – Η σημασία της για τις ένοπλες δυνάμεις

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21», η οποία διεξήχθη σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 με την καθολική συμμετοχή μέσων και προσωπικού των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του Πολιτικού Τομέα.

Στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21» η οποία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε υπό τη διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε επεισόδια που αφορούν στην άμεση επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων για την ταχεία, αποφασιστική και νικηφόρα αντιμετώπιση αντιπάλων δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα:

–          Στα συμπεράσματα από τις καταστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις την περίοδο 2020 – 2021.

–          Στα διδάγματα προηγούμενων ασκήσεων και στην αντιμετώπιση ρεαλιστικών προσχεδιασμένων και μη, επεισοδίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

–          Στην εξέταση λεπτομερειών τόσο στη σχεδίαση όσο και στην εκτέλεση των επιχειρήσεων, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπλήρωση της ανατιθέμενης αποστολής.

Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21» με την αντιμετώπιση πλήθους απαιτητικών σεναρίων συνέβαλε στην εξάσκηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην σχεδίαση, στο συντονισμό και στη διεξαγωγή Διακλαδικών Επιχειρήσεων όλων των μορφών και προήγαγε τη συνέργεια και το συντονισμό τόσο μεταξύ των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και μεταξύ αυτών και των εμπλεκόμενων φορέων του Πολιτικού Τομέα.

Η αποφασιστικότητα, το υψηλό ηθικό και ο επαγγελματισμός που επέδειξαν οι συμμετέχοντες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως και τα επιχειρησιακά συμπεράσματα και τα διδάγματα που προέκυψαν από την εντατική και ρεαλιστική εκπαίδευση σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, αποτιμώνται ως απολύτως θετικά.

Η δε επιτυχής διεξαγωγή και ολοκλήρωση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21» κατέδειξε τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, καθώς και στην εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...