Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικοί Τούρκοι αναλυτές: Θα «μπούμε» στην Θράκη μέσω Αλεξανδρούπολης ή Βουλγαρίας

Τούρκοι αναλυτές, ο ένας μάλιστα σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, συζητούν σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, τρόπους… εισβολής στην Ελλάδα, με την δημοσιογράφο – παρουσιάστρια να συντονίζει σα να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό.

Δεν πρόκειται για προκλητικούς και επικίνδυνους ισχυρισμούς γραφικών εθνκιστών που επιζητούν μερικά λεπτά δημοσιότητας, αλλά απόστρατων αξιωματικών και πανεπιστημιακών, που δηλώνουν «αμυντικοί αναλυτές» και προβάλλουν απόψεις και θέσεις σε μεγάλα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, που τους καλούν τακτικά αναζητώντας και αυτά μεγάλα νούμερα τηλεθέασης.

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk, για τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον Έβρο, ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς -που παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι … «πρωτοτουρκικές»- «ανέλυσε» τον τρόπο εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, σε περίπτωση πολέμου με τη χώρα μας. Στην ίδια εκπομπή παρεμβαίνει και ο -επίσης- γνωστός Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής.

Αρχικά ο Καρακούς υποστηρίζει πως δεν είναι «πρόβλημα» η συσσώρευση αμερικανικών δυνάμεων στην Θράκη, στους τουρκικούς σχεδιασμούς. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η αμερικανική συσσώρευση δεν είναι σημαντική, ούτε και η δύναμη της είναι σημαντική. Εκεί η Αμερική με κάποιο τρόπο δημιουργεί μια στρατιωτική θέση μπλοκαρίσματος, ώστε οι χερσαίες δυνάμεις μας να μην πραγματοποιήσουν επιχείρηση. Δείτε πως το κάνει . Τώρα έχει εγκατασταθεί τόσο στο λιμάνι όσο και σε συγκεκριμένα σημεία της Αλεξανδρούπολης. Αυτή την στιγμή ήδη έχει εγκατασταθεί. Ενώ τώρα εγκαθίσταται στο στρατόπεδο Γιαννούλη».

Στη συνέχεια, και επειδή θεωρεί το έδαφος στον Έβρο ακατάλληλο γι’ ανάπτυξη τεθωρακισμένων δυνάμεων, «προτείνει» τουρκική εισβολή μέσω περιοχών που έχουν εγκατασταθεί αμερικανικές δυνάμεις, ενώ ο Τζασίν, αντιπροτείνει επίθεση στα ελληνικά σύνορα, μέσω … Βουλγαρίας.

«Αφού περάσεις τον ποταμό Έβρο, υπάρχει μία επίπεδη περιοχή, ενώ το σύνολο της περιοχής βόρεια της πόλης που αποκαλείται Αλεξανδρούπολη, είναι πλήρως ορεινή και δασώδης. Δεν είναι κατάλληλη για επιχείρηση θωρακισμένων μονάδων. Για αυτό εκείνη τη μέρα θα είστε υποχρεωμένοι να περάσετε από τα μέρη που έχουν καταλάβει οι Αμερικάνοι» λέει ο Καρακούς, με τον Τζασίν να παρεμβαίνει, υποστηρίζοντας πως πως υπάρχει λύση καθώς: «ο στρατός μπορεί να μπει μέσω Βουλγαρίας και να αποκόψει τις γραμμές».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....