Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία – Σε… σύγχυση ο Μπαχτσελί: Βρήκε προβληματικό ότι το Κογκρέσο χειροκρότησε 37 φορές τον Μητσοτάκη!

Το «φυσάνε» και δεν «κρυώνει» οι Τούρκοι κυβερνητικοί: Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των συνεργατών του κατά της Ελλάδας συνεχίζονται, με πιο πρόσφατες αυτές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, εξέφρασε σήμερα τον…προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί βουλευτές χειροκρότησαν τον Κ. Μητσοτάκη 37 φορές.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Μπαχτσελί, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, δήλωσε:

«Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές».

«Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος απέναντι στην Τουρκία», προσέθεσε.

Ο Μπαχτσελί επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την λύση των δύο κρατών, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει πως «Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά ο τουρκισμός».

Επί τη ευκαιρία, ο Μπαχτσελί επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα ότι δεν σηκώνουν τους τόνους εναντίον της Ελλάδας όσο θα έπρεπε.

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Ερντογάν ότι γι’ αυτόν «δεν υπάρχει πια Κυριάκος Μητσοτάκης» μετά την ομιλία στο Κογκρέσο έγιναν πρωτοσέλιδο στις τουρκικές εφημερίδες και κεντρικό θέμα συζήτησης στις χθεσινοβραδινές πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε χθες (23/5) χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει για μένα Κυριάκος Μητσοτάκης. Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία». Ο Ερντογάν προέβη σε αυτήν την εμπρηστική δήλωση μετά το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο προήδρευε.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ζητώντας από τα μέλη του αμερικάνικου κοινοβουλίου να μην εγκρίνουν την πώληση νέων εξοπλισμών στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...