Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία παρουσίασε τον πύραυλο «CAKIR» να χτυπά τη… Χίο

Εναν πύραυλο cruise που ονοµάζεται «CAKIR» («γκριζοµπλέ» στα αγγλικά) και έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόµετρα και µπορεί να εκτοξευθεί από πολλές πλατφόρµες, όπως αεροσκάφη, επιθετικά µη επανδρωµένα drones, τροχοφόρα οχήµατα και πολεµικά πλοία, παρουσίασε η τουρκική βιοµηχανία όπλων Roketsan.
Ενα βίντεο προσοµοίωσης που δηµιουργήθηκε για την προώθηση του νέου πυραύλου περιλαµβάνει µια ευθεία απειλή για την Ελλάδα. Στρατιωτικοί εµπειρογνώµονες µιλώντας στο Nordic Monitor αναφέρουν ότι οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής οπλικών συστηµάτων κάνουν προσοµοιώσεις µε στόχο την Ελλάδα και άλλους γείτονες εδώ και χρόνια. Οι ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες για το Nordic Monitor είπαν ότι η τοποθεσία από όπου εκτοξεύονται οι πύραυλοι στο βίντεο είναι η ακτή του Τσεσµέ στα δυτικά της Τουρκίας και ότι ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει αναπαραχθεί µε µικρές αλλαγές.

∆ηλώνουν, επίσης, ότι οι πραγµατικές νησίδες και οι βραχώδεις εικόνες που εµφανίζονται οπτικά στο βίντεο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τις ακτές του Τσεσµέ. Σε αυτήν την περίπτωση, το µέρος που εµφανίζεται ως εχθρικός στόχος στο βίντεο είναι το ελληνικό νησί της Χίου, το οποίο απέχει 4,1 µίλια από τις τουρκικές ακτές.
Στο βίντεο, η τουρκική πλευρά εµφανίζεται υποσυνείδητα ως φίλια δύναµη ή, σύµφωνα µε τη στρατιωτική ορολογία, ως µπλε δύναµη, ενώ η άλλη πλευρά ορίζεται από το κόκκινο χρώµα, που σηµαίνει εχθρός.

Σε αυτήν την περίπτωση, σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από Ανατολή προς Δύση στο συγκεκριµένο βίντεο. Σε τέτοια βίντεο, οι προσοµοιώσεις πυραύλων είναι γενικά από αριστερά προς τα δεξιά, αλλά στο βίντεο του «CAKIR» εκτοξεύονται βλήµατα από δεξιά προς τα αριστερά και εχθρικοί στόχοι καταστρέφονται, δίνοντας ένα υποσυνείδητο µήνυµα ότι ο στόχος είναι η Ελλάδα.

Αµπντουλάχ Aγάρ: «Να δράσουμε στρατιωτικά κατά της Ελλάδας»

Την άποψή του ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ελλάδας, παρά τις όποιες αντιδράσεις προκληθούν, εξέφρασε ο αναλυτής, ειδικός σε θέµατα ασφάλειας, στρατιωτικός και λέκτορας στο Πανεπιστήµιο Μπαχτσεσεχίρ, Αµπντουλάχ Aγάρ, µιλώντας στο CNNturk. «Αν συνεχίσει η Ελλάδα να το αναπτύσσει έτσι και συνεχίσει τις παραβιάσεις της, η Τουρκία δεν µπορεί να τα επιτρέψει αυτά. Τώρα σε αυτό το σηµείο, µοιάζει µε εκείνο… Υπάρχει µια κατάσταση που µοιάζει µε τη στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης που έγινε παρά τη θέληση των ΗΠΑ (εννοεί την επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία)», λέει ο Αγάρ. Επίσης, προσθέτει: «Απέναντί σας δεν υπάρχουν τροµοκράτες αλλά µία χώρα-µέλος του ΝΑΤΟ. Τώρα τα είδη των επιλογών και των µέτρων που θα πάρετε θα επιφέρουν σηµαντικές συνέπειες. ∆ιότι θα πρόκειται για µία πολύ µεγάλη διάσπαση εντός του ΝΑΤΟ και για έναν πόλεµο εντός του ΝΑΤΟ». Επιπρόσθετα, επισηµαίνει: «Από την άλλη πλευρά θα υπάρξουν, επίσης, και πολλές συνέπειες, όπως ότι η Τουρκία θα βρεθεί αντιµέτωπη µε τις Ηνωµένες Πολιτείες και µε άλλες χώρες». Και διερωτάται: «Τώρα η Τουρκία µπορεί να αλλάξει γνώµη λόγω αυτών;».

Για να δώσει µόνος του την απάντηση, λέγοντας: «Η Τουρκία, λοιπόν, σήµερα µπορεί να τα αντέξει αυτά. Αλλά δεν αλλάζει γνώµη». Επίσης, ο ίδιος ισχυρίζεται: «Οταν ριχνόµαστε στον αγώνα, αυτοί που ξέρουµε ως φίλους και συµµάχους, ποτέ δεν µας υποστήριξαν, αλλά υποστήριξαν την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...