Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία “φλερτάρει” εκ νέου με την απόκτηση ρωσικών Su-35, αλλά και με την “άβυσσο”

Tουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορές στην υποθετική ανωτερότητα του Su-35 έναντι των αμερικανικών F-22 and F-35, δημιουργώντας το “κατάλληλο” κλίμα

Τουρκικά ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στο καθεστώς Ερντογάν και με ιδιαίτερες προσβάσεις στο τουρκικό ΥΠΑΜ , εκθειάζουν τις υποτιθέμενες “αρετές” και “προτερήματα” του Ρωσικού μαχητικού SU-35 σε σχέση με τα αμερικανικά μαχητικά F-35 και F-22.

Κατά τα άλλα η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ….

Αναφέρει αναλυτικά το τουρκικό άρθρο με τίτλο ” Θεωρείται ως απειλή για τα F-22 και F-35 . Αυτό είναι το Suhoy Su-35″, τα ακόλουθα :

Το ρωσικό Su-35 φέρεται να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς, εκτός από την τεχνολογία stealth και τη συστοιχία κεραιών ενεργής φάσης (AFAR).

Αυτό το σύστημα ραντάρ καθιστά δυνατή την ταυτόχρονη παρακολούθηση πολλαπλών στόχων, χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο της θέσης της δέσμης. Μπορεί να εντοπίσει και να εμπλέξει τον εχθρό στη θάλασσα, τη γη και τον αέρα, να προσδιορίσει την κατηγορία, τον τύπο και το μέγεθός του και να τον στοχεύσει με όπλα υψηλής ακρίβειας.

Οι Ρώσοι λένε ότι το Su-35 είναι αρκετά πολυλειτουργικό, με δυνατότητα χρήσης μεγάλης γκάμα σύγχρονων όπλων και όπλων παλιάς γενιάς, όπως μη κατευθυνόμενες βόμβες και πύραυλοι, καθώς και συστήματα κατευθυνόμενων πυραύλων και πυραύλων με ραντάρ υπέρυθρων ακτίνων.

Οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν τις πιο επιτυχημένες τεχνικές λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν σε αεροσκάφη των οικογενειών Su-27 και Su-30.

Το φορτίο μάχης του Su-35 είναι περίπου οκτώ τόνοι. Ο αριθμός των σταθερών σημείων για την τοποθέτηση πυραύλων υψηλής ακρίβειας και εναέριων βομβών είναι 12 και δύο είναι για την τοποθέτηση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Το μαχητικό αεροσκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με πυροβόλο GSh-30-1.

Το Su-35 είναι εξοπλισμένο με ένα καλό σύστημα σκόπευσης και πλοήγησης που παρέχει ακριβείς πληροφορίες στόχευσης . Το συγκρότημα μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα το GLONASS και το GPS για να διορθώσει τις συντεταγμένες που έχουν προγραμματιστεί στο αεροσκάφος και ανακατευθύνονται γρήγορα κατά την πτήση.

Στα χαρακτηριστικά του SU-35είναι ένα νέο συγκρότημα ηλεκτρονικών συστημάτων βασισμένο σε ψηφιακό σύστημα πληροφοριών και ελέγχου, ένας νέος σταθμός ραντάρ με μεγάλη εμβέλεια ανίχνευσης στόχων αέρα και αυξημένος αριθμός στόχων ταυτόχρονης παρακολούθησης και αλληλεπίδρασης με βελτιωμένη ισχύς κινητήρα, με ελεγχόμενο διάνυσμα ώθησης (UHT).

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το UHT υποβοηθά την πτήση με ειδική λειτουργία σούπερ ελιγμών. Καταργεί τους περιορισμούς στη γωνία επίθεσης, ώστε το SU-35 να μπορεί να πάει οπουδήποτε έως +/- 180 μοίρες.

Ο κινητήρας AL-41F-1S επιτρέπει υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς τη χρήση μετακαυστήρα.

Γιατί το SU-35 είναι απειλή για τα μαχητικά F-35 ΚΑΙ F-22 των ΗΠΑ;

Το SU-35 έχει προσελκύσει επανειλημμένα την προσοχή των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης και συχνά συγκρίνεται με τα πιο προηγμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, τα F-35 Lightning II και F-22 Raptor.

Εάν το SU-35 και το F-35 έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο σε εναέρια μάχη, το F-35 θα αποφύγει τη σύγκρουση. Η ικανότητα ελιγμών θα προκαλέσει πιθανότατα ένα βαρύ αεροσκάφος όπως το F-35 να αλλάξει πορεία και να καλέσει τα F-22 ή F-15C, τα οποία είναι πιο κατάλληλα για εναέριες μάχες. Αν δεν έχει τέτοια ευκαιρία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το F-35 stealth και να προσπαθήσει να μην πέσει σε κατάσταση στενής εμπλοκής.

Από την άλλη, οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το ραντάρ Irbis του SU-35 μπορεί να εντοπίσει αμερικανικά μαχητικά F-22 Raptor 5ης γενιάς. Αλλά τα F-22, F-35 και ακόμη και τα F-15 έχουν πιο προηγμένα ραντάρ και είναι σχεδιασμένα για πόλεμο μεγάλου βεληνεκούς, μαζί με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Το SU-35 διαθέτει επίσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Το SU-35S διαθέτει ένα ισχυρό ηλεκτρονικό σύστημα εμπλοκής με ένα «πακέτο παρεμβολής μνήμης ψηφιακής ραδιοσυχνότητας» που φέρεται να μπορεί να εκτροχιάσει τον αμερικανικό πύραυλο AIM-120 AMRAAM.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης τον υπερηχητικό πύραυλο αέρος-αέρος Vympel R-37 (ΝΑΤΟ: AA-13 Axhead) και παραλλαγές με εκτιμώμενο βεληνεκές 200 km. Το R-37M διαθέτει εκτοξευόμενο ενισχυτή πυραύλων που αυξάνει το βεληνεκές του πυραύλου στα 300-400 km.

Ποιο μαχητικό υπερτερεί σε DOGFIGHT;

Το αμερικανικό F-15 είναι πιο πιθανό να εμπλακεί σε στενή μάχη με το SU-35. Το F-22 είναι επίσης ευέλικτο, αλλά το κόστος του F-22 είναι 232 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος, σε σύγκριση με μόλις 70 εκατομμύρια δολάρια για το Su-35. Εξαιτίας αυτού του κόστους, οι Αμερικανοί μπορεί να μην θέλουν να μάθουν εάν μπορεί να νικήσει το SU-35 σε κλειστή μάχη.

Το F-35 δεν κατασκευάστηκε για ευελιξία και επομένως δεν είναι το καταλληλότερο για την αντιμετώπιση του Su-35 σε κλειστή αερομαχία.Σύμφωνα με τους Eurasian Times, τα αμερικανικά μαχητικά τέταρτης γενιάς δεν έχουν πλέον τα αναμφισβήτητα τεχνικά πλεονεκτήματα που απολάμβαναν στο παρελθόν. Η πέμπτη γενιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, όπως και τα F-35.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επενδύσουν σε πολεμικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς για να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα στόλο τους το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφύγουν τόσο τα ρωσικά αεριωθούμενα όσο και τα πυραυλικά συστήματα όπως τα S-400 και S-500″

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...