Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση του Στρατηγού Φλώρου με αντιπροσωπεία στελεχών της Σαουδικής Αραβίας

ΓΕΕΘΑ: Ενισχύεται συνεχώς η συνεργασία με χώρες του αραβικού κόσμου. Πώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δημιουργεί μεθοδικά έναν άξονα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και Υπασπιστή Διοικήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της Senior Enlisted Advisor Sergeant Major Ahmed Hamed H. Almutairi.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής της Σαουδαραβικής αντιπροσωπείας σε Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 09 έως την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και υπό την προοπτική της περαιτέρω ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των 2 Χωρών, συζητήθηκαν ζητήματα ακαδημαϊκής και τεχνικής εκπαίδευσης που είναι δυνατόν να παρασχεθεί από τις ΑΣΣΥ στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα η Σαουδαραβική Αντιπροσωπεία, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) στο Τατόι, την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, καθώς και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στον Σκαραμαγκά, όπου ενημερώθηκε για τις εκπαιδευτικές τους δυνατότητες.

Η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των σχέσεων των 2 Χωρών, οι οποίες αναβαθμίζονται διαρκώς σε επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας, όπως επιβεβαιώνεται από την τακτική επικοινωνία και τις συναντήσεις μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας General Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili (πατήστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ), από την συμμετοχή των 2 Χωρών σε κοινές ασκήσεις, καθώς και από την ανάπτυξη της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και τη διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας της εν λόγω Χώρας (πατήστε εδώ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης και των επισκέψεων τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

LIFESTYLE

“Είμαι φυσικά ανοιχτή για το GNTM, είναι το πρότζεκτ που με έφερε στην Ελλάδα και με ανέδειξε” παραδέχεται, επίσης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραχώρησε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύμα επίθεσης έπεσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews, όλα έγιναν σήμερα το πρωί μέσα στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία,...