Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

ΓΕΕΘΑ: Εδώ εκπαιδεύονται οι Έλληνες κομάντο – Το νέο τους «ορμητήριο» στη Νέα Πέραμο

Σε κινήσεις που ανεβάζουν κατακόρυφα το επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των επίλεκτων των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρά το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η αυτοδύναμη σε προσωπικό και μέσα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, προσωπικό όραμα του Αρχηγού, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο, αποκτώντας όχι μόνο οπλισμό και Μέσα για την υποστήριξη της αποστολής τους, αλλά και εγκαταστάσεις για να πραγματοποιείται η απαιτητική τους εκπαίδευση.

Την Δευτέρα (13/12) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασε ακόμα ένα σπουδαίο έργο για τις ανάγκες των Ελλήνων κομάντο. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Πεδίου Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στην Νέα Πέραμο Αττικής.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης, εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος, εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος, συμπλέγματος σηράγγων ανοικτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπόγειων, καθώς και πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.

Μετά την τελετή εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων τμημάτων της ΔΕΠ στις επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους και στην εκτέλεση βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επεσήμανε την αξία του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» ως σύγχρονου πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου για την εκπαίδευση των Μονάδων της ΔΕΠ με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, και τόνισε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων και ξένων χωρών. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται η επέκταση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων με την δημιουργία στο άμεσο μέλλον επιπρόσθετων εγκαταστάσεων.

Τέλος, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων με την καθημερινή και επίπονη εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις όπως αυτή του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» αναβαθμίζουν διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, επιβεβαιώνοντας τον αποτρεπτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περίοδο της ειρήνης και την ικανότητά τους στην εκτέλεση επιχειρήσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...