Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Πάιατ: Ενίσχυση των δυνατοτήτων της συμμαχίας μας σε μια περιοχή όπου η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας

«Καλωσορίζουμε ένα ακόμη πραγματικό ορόσημο στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την υπογραφή του σημερινού Μνημονίου Συναντίληψης».

Αυτό τόνισε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Αμερικανικής και Ελληνικής ακτοφυλακής στο υπουργείο Ναυτιλίας από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Θοδωρή Κλιάρη και τον διοικητή της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ της περιοχής του Ατλαντικού Vice Admiral Steven D. Poulin παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης ευχαρίστησε τον αντιναύαρχο Poulin για το ειδικό ταξίδι στην Ελλάδα για αυτήν την περίσταση και όλους εταίρους στην Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν δεσμευτεί να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν την αμυντική σχέση με την Ελλάδα, η οποία όπως τόνισε «από πολλές απόψεις είναι μία από τους ισχυρότερους συμμάχους μας σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα στον θαλάσσιο τομέα».

«Το σημερινό Μνημόνιο Συνεννόησης θα βοηθήσει το Λιμενικό Σώμα των χωρών μας να επιταχύνει περαιτέρω τον ρυθμό οικοδόμησης εμπλοκών, επισκέψεων πλοίων και εκπαίδευσης μεταξύ των δυνάμεών μας.

Οι έξι πυλώνες που περιγράφονται σε αυτό το Μνημόνιο -θαλάσσια ασφάλεια, επιχειρήσεις, ανταλλαγή πληροφοριών, επιθεωρήσεις αλιείας, προστασία του περιβάλλοντος και εκπαίδευση- ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τον Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Πάιατ και συμπλήρωσε:

«Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας βοηθά στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων της συμμαχίας μας σε μια γειτονιά που δεν είναι πάντα φιλική και σε μια περιοχή όπου η Ελλάδα έχει γίνει πλέον αντιληπτή από όλους ως πυλώνας σταθερότητας, ένας αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, καθαρός πάροχος ασφάλειας και μια χώρα που αποτελεί μέρος της λύσης για την οικοδόμηση του είδους μιας σταθερής, δημοκρατικής περιοχής που θέλουν και αξίζουν οι πολίτες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...