Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ακιντζί: Σκοτεινά σχέδια της Τουρκίας για προσάρτηση των κατεχομένων

Κραυγή απόγνωσης από τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος στρέφει ξανά τον προβολέα στα σκοτεινά σχέδια του Ερντογάν για προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία.

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων μιλάει έξω απ` τα δόντια για τους τουρκικούς σχεδιασμούς, τους οποίους προωθούν -όπως είπε- πολιτικοί κύκλοι στα κατεχόμενα.
«Από κάθε άποψη, η νοοτροπία του ΑΚΡ και του κυρίου Ερντογάν γίνεται μια προσπάθεια να εφαρμοστεί και εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ίσως υπάρχει μια αόρατη και υπόγεια πολιτική για προσάρτηση. Γίνεται μια προσπάθεια να μοιάζει, να υιοθετήσει αυτό το μέρος τη νοοτροπία της Τουρκίας από κάθε άποψη. Μια πολιτική που θα μας καθιστά επαρχία (της Τουρκίας)” προσθέτει.

Αποκαλυπτικός και για τα Βαρώσια, ο Ακιντζί δηλώνει ανοιχτά πως επρόκειτο για μια προσχεδιασμένη ενέργεια που αποσκοπούσε στην εκλογή Τατάρ.

«Καθώς πλησίαζαν οι εκλογές, στην Άγκυρα προσκλήθηκε ο τότε “πρωθυπουργός”.

Ο σημερινός “πρόεδρος”. Έκανε μια δήλωση, χωρίς να γνωρίζει. Πιθανότατα έμαθε καθ` οδόν τι ξεκάθαρα θα έλεγε για τα Βαρώσια και εκεί τον έβαλαν να διαβάσει μια δήλωση. Αν παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου εκείνης της ημέρας, θα το καταλάβετε» συνεχίζει ο Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...