Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: Εκτοξεύτηκε η αποστολή εξερεύνησης του αστεροειδή Psyche (video)

Η NASA εκτόξευσε την Παρασκευή ένα διαστημικό σκάφος από τη Φλόριντα με προορισμό τον Psyche, τον μεγαλύτερο από τους αρκετούς πλούσιους σε μέταλλα αστεροειδείς που είναι γνωστοί στο ηλιακό μας σύστημα και ένα σώμα που πιστεύεται ότι αποτελεί το απομεινάρι του πυρήνα ενός αρχαίου πρωτοπλανήτη.

Η αποστολή εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για ένα προγραμματισμένο ταξίδι 3,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων στο διάστημα. Το διαστημόπλοιο, που έχει περίπου το μέγεθος ενός μικρού φορτηγού, αναμένεται να φτάσει στον αστεροειδή τον Αύγουστο του 2029.

Η εκτόξευση, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της NASA, σηματοδοτεί την τελευταία από μια σειρά πρόσφατων αποστολών της NASA που αναζητούν στοιχεία για τον σχηματισμό του πλανήτη μας πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, στέλνοντας ρομποτικά διαστημόπλοια για να εξερευνήσουν αστεροειδείς – αρχέγονα απομεινάρια από την αυγή του ηλιακού συστήματος.

Αυτός ο αστεροειδής έχει διάμετρο περίπου 279 χλμ. στο ευρύτερο σημείο του και βρίσκεται στις εξωτερικές παρυφές της κύριας ζώνης αστεροειδών μεταξύ των πλανητών Άρη και Δία.

Το διαστημικό σκάφος επρόκειτο να απελευθερωθεί από τον πύραυλο που το μεταφέρει περίπου πέντε λεπτά μετά την εκτόξευση, και στη συνέχεια θα χρειαζόταν περίπου δύο ώρες για να ξεδιπλώσει τους δίδυμους ηλιακούς συλλέκτες του και να στρέψει τις κεραίες επικοινωνίας του προς τη Γη.

Η ομάδα ελέγχου της αποστολής του Psyche σχεδιάζει να περάσει τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες πραγματοποιώντας ελέγχους των συστημάτων του διαστημικού σκάφους πριν το στείλει στο ταξίδι του στο βαθύ διάστημα, προωθούμενο από ηλιακούς-ηλεκτρικούς προωθητήρες ιόντων που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε διαπλανητική αποστολή.

Πηγή: Reuters

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των νόμων που επεκτείνουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς ή πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους, είναι η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς, γράφει...