Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μετανάστες λόγω κλιματικής αλλαγής: Μόνο στην Αφρική, 85 εκ. άνθρωποι θα εκτοπιστούν ως το 2050

Εμπειρογνώμονες από έθνη της Αφρικής -και όχι μόνο- ξεκίνησαν μια μελέτη για την κλιματική μετανάστευση σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς ένας ομιλητής προειδοποίησε ότι 86 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να εκτοπιστούν μέχρι το 2050.

Οι εκπρόσωποι των αφρικανικών οικονομικών συμβουλευτικών οργάνων που συνεδρίασαν στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της ΛΔ Κονγκό, άκουσαν την προειδοποίηση από τον Αχμέντ Ρέντα Τσάμι στην ομιλία του στη συνέλευση.

Θα μπορούσε να υπάρξει «εσωτερική μετανάστευση περίπου 86 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2050, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε την Τρίτη.

Η μελέτη της Ένωσης Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Ιδρυμάτων της Αφρικής (UCESA), η οποία χρηματοδοτείται από την Παγκόσμια Τράπεζα, θα προσπαθήσει να προβλέψει την κλίμακα των μελλοντικών προβλημάτων.

Ο Ρέντα Τσάμι είναι επικεφαλής της Ένωσης Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Ιδρυμάτων της Αφρικής (UCESA), η οποία έχει εκπροσώπους από 19 κυρίως γαλλόφωνες χώρες.

Η γενική συνέλευσή της ξεκίνησε στην Κινσάσα την Τρίτη, ενώ συμμετέχουν επίσης απεσταλμένοι από παρόμοια ευρωπαϊκά και κινεζικά ιδρύματα.

«Το πεπρωμένο της ανθρωπότητας παίζεται», δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ Κιουακάνα, πρόεδρος του οικονομικού και κοινωνικού συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Αφρική αντιμετωπίζει οξείς κινδύνους που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, με την αύξηση των ακραίων θερμοκρασιών και τη μείωση των βροχοπτώσεων να προκαλούν καταστροφές στις φτωχές χώρες.

Για παράδειγμα, μια αιφνίδια πλημμύρα στη δοκιμαζόμενη από τις συγκρούσεις Λιβύη αυτό το μήνα σκότωσε πάνω από 3.800 ανθρώπους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν.

Πηγή: AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ, δημοσιογράφος που εργάζεται για τη ρωσική έκδοση του Forbes, συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον ρωσικό στρατό,...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...