Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σωματικές ασκήσεις βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση επηρεάζει περισσότερο από το ένα τέταρτο όλων των ενηλίκων κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η πάθηση, γνωστή και ως υπέρταση, μπορεί να προκληθεί από ανθυγιεινή διατροφή ή έλλειψη άσκησης.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ασκεί επιπλέον πίεση στα ζωτικά όργανα, τα οποία μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε ορισμένες θανατηφόρες επιπλοκές, όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό. Αλλά μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο υπέρτασης κάνοντας τακτική άσκηση.

Η ποδηλασία, το κολύμπι, το τένις και το τρέξιμο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Blood Pressure UK.

Αυτά είναι όλα τα είδη αερόβιας δραστηριότητας, που χρησιμοποιούν όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες του σώματος και εστιάζουν στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Διαφορετικοί τύποι άσκησης και δραστηριοτήτων έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στο σώμα σας.

Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, προσπαθήστε να εστιάσετε σε δραστηριότητες που θα βοηθήσουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας.

Η αερόβια δραστηριότητα είναι ο τύπος που βοηθά περισσότερο την καρδιά σας.

Οι αερόβιες δραστηριότητες είναι επαναλαμβανόμενες και ρυθμικές κινήσεις και χρησιμοποιούν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματός σας, όπως αυτές στα πόδια, τους ώμους και τα χέρια. Άλλες μορφές δραστηριότητας είναι λιγότερο χρήσιμες.

Για παράδειγμα, δεν πρέπει να κάνετε καμία άσκηση που είναι πολύ έντονη για μικρό χρονικό διάστημα, όπως σπριντ ή άρση βαρών.

Εν τω μεταξύ, ο άβολος ύπνος και η δυσκολία στον ύπνο αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.Αυτό σχετίζεται με την αρτηριακή πίεση, η οποία μειώνεται όταν κοιμάστε βαθιά. Διαφορετικά, αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, σίγουρα θα αυξηθεί η αρτηριακή σας πίεση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...