Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένας DJ, ένας YouTuber και ένας K-pop ράπερ θα ταξιδέψουν στη Σελήνη με την πτήση της SpaceX

Ένας διάσημος DJ, ένας ράπερ της K-pop κι ένας YouTuber επιλέχθηκαν για να ταξιδέψουν στην πρώτη ιδιωτική πτήση της SpaceX γύρω από τη Σελήνη.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Yusaku Maezawa αποκάλυψε σε βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα (09/12), το πλήρωμα που θα τον συντροφεύσει κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης.

Η πτήση είναι προγραμματισμένη για το επόμενο έτος και θα είναι το πρώτο ταξίδι ανθρώπου στη Σελήνη από το 1972. Το διαστημικό σκάφος θα κάνει έναν κύκλο γύρω από το φεγγάρι, πλησιάζοντας σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του. Το ταξίδι θα διαρκέσει οκτώ ημέρες.

Ο DJ Steve Aoki, ο ράπερ ράπερ της K-pop TOP (Choi Seung hyun) και ο YouTuber Everyday Astronaut (Tim Dodd) είναι ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος της αποστολής dearMoon.

Ο Everyday Astronaut- ο οποίος έχει 1,4 εκατομμύρια ακολούθους στο YouTube -δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε επιλεγεί. Αποκάλυψε δε, ότι η ανακοίνωση της SpaceX το 2017 ότι θα έστελνε έναν πολίτη στο φεγγάρι, ήταν «ο λόγος που ξεκίνησα να κάνω βίντεο στο Youtube».

Τα άλλα μέλη της αποστολής dearMoon περιλαμβάνουν τον χορευτή και χορογράφο Yemi A.D από την Τσεχία, την φωτογράφο Rhiannon Adam από την Ιρλανδία, τον φωτογράφο άγριας ζωής Karim Iliya από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον κινηματογραφιστή Brendan Hall από τις ΗΠΑ και τον ηθοποιό Dev Joshi από την Ινδία. Το εφεδρικό πλήρωμα απαρτίζουν η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης του snowboard Kaitlyn Farrington και η Γιαπωνέζα χορεύτρια Miyu.

«Ελπίζω ότι ο καθένας από αυτούς θα αναγνωρίσει την ευθύνη που συνεπάγεται η έξοδος από τη Γη, το ταξίδι στο φεγγάρι και η επιστροφή», δήλωσε ο Maezawa.

«Θα κερδίσουν πολλά από αυτή την εμπειρία και ελπίζω ότι θα τη χρησιμοποιήσουν για να συνεισφέρουν στον πλανήτη, στην ανθρωπότητα».

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δώσει άδεια για τον πύραυλο Starship της SpaceX με τον οποίο υποτίθεται ότι θα ταξιδέψει το πλήρωμα. Το σκάφος δεν έχει εγκριθεί καν για ένα τροχιακό ταξίδι γύρω από τη Γη. Μάλιστα, το Starship βρίσκεται καθηλωμένο στο Τέξας τους τελευταίους 18 μήνες. Όπως αναφέρει το BBC, ο επιχειρηματίας δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτή την καθυστέρηση.

Πέρυσι, ο Maezawa ταξιδεψε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με έναν Soyuz πύραυλο. Το 2018, αποκαλύφθηκε ως ο πρώτος ιδιώτης επιβάτης που θα πετούσε γύρω από το φεγγάρι με σκάφος της SpaceX και είχε δηλώσει ότι θα χρηματοδοτούσε τις θέσεις άλλων οκτώ επιβατών. Το χρηματικό ποσό που πλήρωσε στην SpaceX δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με τον Ίλον Μασκ ήταν μεγάλο.

ΠΗΓΗ: BBC

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...