Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέα πλάνα από τον Τιτανικό αποκαλύπτουν άγνωστες λεπτομέρειες του ναυαγίου

Ένα νέο βίντεο από το ναυάγιο του Τιτανικού δείχνει το βυθισμένο σκάφος σε υψηλή ανάλυση, αποκαλύπτοντας νέες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία καταδυτικών εκδρομών OceanGate Expeditions δημοσιοποίησε το βίντεο που τράβηξαν οι έμεπιροι δύτες της, στο κανάλι της στο YouTube και δήλωσε ότι πρόκειται για «το πρώτο στο είδος του υλικό». Ανέφερε επίσης ότι στα πλάνα του βίντεο διακρίνεται η πλώρη του πλοίου, η αριστερή άγκυρα, το κύτος νούμερο ένα και μια τεράστια αλυσίδα άγκυρας.

(OceanGate Expeditions)

«Ένα από τα πιο εκπληκτικά αποσπάσματα δείχνει έναν από τους λέβητες που έπεσαν στον πυθμένα του ωκεανού όταν ο Τιτανικός έσπασε στα δύο. Πρόκειται για έναν από τους λέβητες που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά όταν ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1985», δήλωσε ο εξερευνητής βαθέων υδάτων της OceanGate, Ρόρι Γκόλντεν.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912 μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και το ναυάγιο -που ανακαλύφθηκε πριν από 37 χρόνια- βρίσκεται σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων στο βυθό του Ατλαντικού, περίπου 400 ναυτικά μίλια από το Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Το όνομα του κατασκευαστή της άγκυρας του πλοίου, Noah Hingley & Sons, είναι επίσης ευδιάκριτο στην αριστερή άγκυρα, δήλωσε ο βετεράνος δύτης του Τιτανικού.

(OceanGate Expeditions)

«Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι, μετά από τόσα χρόνια, μπορεί να έχουμε ανακαλύψει μια νέα λεπτομέρεια που δεν ήταν τόσο εμφανής με τις προηγούμενες γενιές κάμερας».

Οι εικόνες δείχνουν μικρές αλλαγές στο ναυάγιο σε σύγκριση με την περσινή αποστολή, δήλωσε η OceanGate, οι οποίες θα εξεταστούν από ειδικούς για να προσδιοριστεί ο ρυθμός αποσύνθεσης.

ΠΗΓΗ: Sky News

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...