Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σχεδιάζεται το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο στον κόσμο για ονειρικές διακοπές πάνω από τα σύννεφα (video)

Σχεδιάζεται το πρώτο ιπτάμενο πυρηνοκίνητο ξενοδοχείο στον κόσμο, να σε ταξιδέψει πάνω από τα σύννεφα και να κάνει τα όνειρα σου πραγματικότητα. Σχεδιασμένο για ένα μοναδικό περιβάλλον απόλυτης πολυτέλειας, το ιπτάμενο αεροσκάφος θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 5.000 επισκέπτες. Αυτό το υπερφιλόδοξο σχέδιο έγινε γνωστό μέσω ενός βίντεο που κατέκλυσε το διαδίκτυο με εκατ. προβολές.

Πρόκειται για βίντεο που ανάρτησε στο κανάλι του στο YouTube ο επιστήμονας και μοριακός βιοτεχνολόγος από την Υεμένη, Hasem Al-Ghaili, παρουσιάζοντας το Sky Cruise όπως ο ίδιος το ονόμασε. Μέσα από τα πλάνα και τα λεγόμενα στο βίντεο, πρόκειται για ένα φουτουριστικό όραμα του ίδιου το οποίο βασίζεται σε τεχνολογικά και επιστημονικά δεδομένα. Το Sky Cruise Hotel θα μπορούσε να λειτουργεί με 20 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι θα διατηρούν σε πτήση το ξενοδοχείο, για χρόνια, χρησιμοποιώντας μόνο καθαρή πυρηνική ενέργεια.

Στο concept του μελλοντικού «ιπτάμενου ξενοδοχείου», περιλαμβάνονται σχέδια του Tony Holmsten, στα οποία φαίνεται και η μορφολογία του αεροπλάνου. Ειδικότερα, ο Ghaili κάνει λόγο για ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος με έναν ξεχωριστό ειδικό θάλαμο προσγείωσης για μικρότερα μεταγωγικά αεροπλάνα που θα πηγαινοφέρνουν επιβάτες και εφόδια.

Το Sky Cruise Hotel θα διαθέτει πολυτελή καταλύματα και μια τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων με θέα 360 μοιρών στους αιθέρες. Επίσης, στο εσωτερικό του ιπτάμενου αεροπλάνου θα υπάρχουν πολλά μπαρ, εστιατόρια, πισίνες, κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες γαμήλιων τελετών, για ζευγάρια που επιθυμούν να πρωτοτυπήσουν και να δεθούν με τα δεσμά του γάμου πάνω από τα σύννεφα.

Πρόκειται για μια ονειρική εμπειρία, έναν ιδανικό προορισμό διακοπών αναψυχής, που οι επισκέπτες θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να την ζήσουν, καθώς θα είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τον έναστρο ουρανό από τον πύργο παρατήρησης, που είναι σε σχήμα δίσκου, από τα τρία καταστρώματα θέασης και από τα μπαλκόνια του αεροσκάφους. Ακόμη θα μπορούσαν να κάνουν τα περισσότερα που έκαναν στην καθημερινότητα τους, αλλά αυτή τη φορά από ψηλά.

Η πλοήγηση του ιπτάμενου ξενοδοχείου θα γίνεται με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) καθώς μέσω αυτής θα προβλέπονται  τυχόν αναταράξεις, αποτρέποντας τες μέσω μιας αντικραδασμικής τεχνολογίας που μιμείται την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου. Έτσι, οι επιβάτες του φουτουριστικού αυτού αεροπλάνου θα απολαμβάνουν τα απίστευτα ουράνια τοπία πάνω από τα σύννεφα χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια τους.

Ωστόσο, πολλά μέλη της επιστημονικής και της μελλοντολογικής κοινότητας άσκησαν κριτική σε αυτή την ιδέα, κάνοντας σχόλια κάτω από το βίντεο στο YouTube. Ειδικότερα, ένας από αυτούς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν η φυσική και η αεροδυναμική στην μέση, τότε αυτό το σκάφος θα μπορούσε πραγματικά να απογειωθεί».

Ακόμη, ένας άλλος λάτρης της αεροπορίας έγραψε: «Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόση συντήρηση θα χρειαζόταν αυτό».

Στον αντίποδα, κάποιοι από αυτούς υπερασπίστηκαν αυτή την ιδέα, με έναν χρήστη του YouTube να γράφει ότι «είναι μια πολύ δημιουργική ιδέα και ελπίζω ότι οι σχεδιαστές θα μπορέσουν κάποτε να την υλοποιήσουν!» και έναν άλλο να σχολιάζει το πόσο «ζηλεύει τους ανθρώπους του μέλλοντος».

Πηγή: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...