Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠOY: Μην μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο – Eπιβλαβές για την υγεία μας

Αν και είναι δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος από τις νοικοκυρές και όχι μόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με αρκετά προβλήματα.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) είναι φυσιολογικό για το ανθρώπινο σώμα να λαμβάνει 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα, αλλά μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση αυτού του μετάλλου από το χαρτί μαγειρέματος και την απορρόφησή του από το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό.

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες...

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή έρευνα με θέμα «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις & Ευκαιρίες» πραγματοποίησε η KPMG με σκοπό να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας,...