Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστεροειδής διπλάσιος από το Empire State Building πετά δίπλα στη Γη 30 φορές πιο γρήγορα από τον ήχο

Ένας αστεροειδής διπλάσιος σε μέγεθος από το Empire State Building θα πετάξει δίπλα στη Γη απόψε με ταχύτητα 30 φορές την ταχύτητα του ήχου, λέει η NASA.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Νasa σε κάθε περίπτωση επισημαίνει πως δεν θα πλησιάσει αρκετά για να προκαλέσει προβλήματα.

Ο διαστημικός βράχος, που ονομάζεται 418135 (2008 AG33), θα φτάσει περίπου δύο εκατομμύρια μίλια από τον πλανήτη, που είναι περίπου οκτώ φορές πιο μακριά από τη Γη σε σχέση με το φεγγάρι.

Καθώς θα μπαίνει εντός της τροχιάς της Γης και θα φτάνει στο πλησιέστερο σημείο της, ο αστεροειδής θα ταξιδεύει με 23.300 μίλια την ώρα, ή περίπου 30 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Με διάμετρο έως 2.560 πόδια, ο διαστημικός βράχος έχει χαρακτηριστεί ως δυνητικά επικίνδυνος από τη NASA.

Ο αστεροειδής 418135 (2008 AG33) δεν είναι νέο εύρημα καθώς ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2008 από αστρονόμους στο Mt Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και για τελευταία φορά έκανε μια «στενή προσέγγιση» στη Γη τον Μάρτιο του 2015.

Η επόμενη σχετικά κοντινή του προσέγγιση στη γη δεν αναμένεται να συμβεί μέχρι τον Μάιο του 2029, σύμφωνα με τη NASA, εκτός κι αν κάτι ενεργήσει για να μετατοπίσει την τροχιά του – αλλά αυτό είναι απίθανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...