14/04/2021

Στην Αυγή συνεχίζουν να αναπαράγουν τα fake news για τη Siemens και τα self tests

«Μην αφήνεις μία αλήθεια να σου χαλάσει μία καλή είδηση», λέει ένα παλιό… καλό δημοσιογραφικό ρητό. Αυτό φαίνεται πως ενστερνίζονται στην Αυγή.

Συγκεκριμένα, για να μην μακρυγορούμε. Από χθες, Κυριακή έχει γίνει γνωστό πως συνολικά 31 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό σχετικά με τα self tests. Ανάμεσα σε αυτές δεν είναι η Siemens, όπως είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθώντας να βρει τρόπο να απαξιώσει την προσπάθεια για την χορήγηση των συγκεκριμένων τεστ δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Σήμερα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τοποθετηθεί για το εν λόγω αντιπολιτευτικό φιάσκο. Θα έλεγε κανείς πως τηρούν σιγήν ιχθύος, ωστόσο η πραγματικότητα είναι μάλλον πιο σοκαριστική.

Όπως φαίνεται από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, στις 13:00 της Δευτέρας και σε είδηση που αφορά στην Νίκη Κεραμέως και τον προγραμματισμό που αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η Αυγή μιλάει για τα self tests, αναπαράγοντας, σχεδόν 24 ώρες μετά τα fake news για τα self tests και την Siemens.

Πρόκειται για επιλογή κατ εντολήν της Κουμουνδούρου; Σίγουρα δεν είναι… λάθος. Άλλωστε οι δημοσιογράφοι της Αυγής είναι έμπειροι στον χώρο.