Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» τα βίντεο από τις κάμερες και τα κινητά

Στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στον Άλιμο, που έγινε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, σε στοιχεία από κινητά τηλέφωνα και στο αυτοκίνητο του άτυχου δημοσιογράφου, έχουν επικεντρωθεί οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλόνισε την κοινή γνώμη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προχωρήσουν γρήγορα οι έρευνες και να βρεθούν οι δράστες, στη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης και για τον σκοπό αυτό, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κύκλο των καταθέσεων να έχει ήδη ξεκινήσει.

Ένα νέο οπτικό στοιχείο που επεξεργάζονται οι Αρχές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έφερε στη δημοσιότητα το Star, το οποίο εξασφάλισε καρέ με την κίνηση των φερόμενων δραστών, λίγα μέτρα από το σημείο εκτέλεσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά τη δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από εκεί πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Πιθανόν από το εξωτερικό οι εκτελεστές

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Δηλαδή να πρόκειται για «πληρωμένους» εκτελεστές που έβαλαν την «υπογραφή» τους στο συμβόλαιο θανάτου του Γιώργου Καραϊβάζ. δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το Open TV οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική τα τελευταία χρόνια, ενώ αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους». Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από την Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε η Ελληνική Λύση με ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...