Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κόβει την ανάσα η περιγραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την πτώση του F-16 στην Ανδραβίδα

Συντριβή F-16: Με παρέμβασή του στην Βουλή o υπουργός Εθνικής Άμυνας περιέγραψε τις συνθήκες του ατυχήματος του F-16, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι ο πιλότος είναι σώος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε: «Ο χειριστής επιχείρησε επανειλημμένως να προσγειωθεί στο διάδρομο της Ανδραβίδας σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Ο διάδρομος σχεδόν δεν φαινόταν, σχεδόν όλος. Κατά την τελευταία απόπειρα ενώ είχε σχεδόν ακουμπήσει στο έδαφος το σκάφος παρουσίασε κλίση με τάση να φύγει εκτός διαδρόμου. Ο πύργος ελέγχου έδωσε εντολή εγκατάλειψης. Την τρίτη φορά που δόθηκε η εντολή ο χειριστής το εγκατέλειψε. Ευτυχώς είναι καλά γιατί έγινε από χαμηλό ύψος η εκτίναξη καθίσματος»

«Το έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας κρίνεται ότι είναι πιο πολύτιμο από τα υλικά και τα μέσα. Η απώλεια ενός πιλότου είναι αφόρητη, είναι ανυπολόγιστη και ευτυχώς χθες αποφεύχθηκε»

Συντριβή F-16: Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα, σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 15:40, εντός της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας. Σώος είναι ο πιλότος, που μεταφέρεται προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση.

Το χρονικό

Το ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (18/11/2021) στην Ανδραβίδα και συγκεκριμένα στην 117 πτέρυγα μάχης.

Ο πιλότος είναι σώος αφού πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και κατά την ώρα της προσγείωσης.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24) στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη...