Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες στα δυτικά και την Παρασκευή, «πνίγηκε» από τη βροχή το Αργοστόλι

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες  θα επικρατήσουν και την Παρασκευή, με τοπικές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα ηπειρωτικά θα φτάνουν τα 5 Μποφόρ, στα θαλάσσια τμήματα τα 6 Μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Σύμφωνα με καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αξιόλογες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν όπως αναμένοταν σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Αργοστόλι και ήταν ίσο με 63 χιλιοστά έως τις 16:30 το απόγευμα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζοντα οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

kairos-vroxessimera

Ο καιρός στην Αθήνα – Αναλυτική πρόγνωση

Νεφώσεις με βροχές σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη αναμένουμε την Παρασκευή, με τον καιρό να επιμένει σε φθινοπωρινές νότες. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Κρήτη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι νεφελώδης, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία  θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς. Την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του meteo η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα ανέβει, αγγίζοντας μέχρι και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

kairosathina-kairosathina_meteo

Η αναλυτική πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

-Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

-Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

-Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

kairosstinathina-kairosparaskeui

 

 

Το Σάββατο (20/11), ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στην Α. Στερεά – Εύβοια και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προ τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα είναι χαμηλές.

Την Κυριακή (21/11), με την επέκταση των υψηλών πιέσεων της κεντρικής Μεσογείου προς την περιοχή μας, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλα τα πελάγη. Η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι και πάλι χαμηλή ιδιαίτερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...