Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απογραφή 2021: Σε λίγα λεπτά η διαδικασία μέσω της εφαρμογής gov.gr – Εφικτή και μέσω κινητού (video)

Πολύ θετικά κινείται η διαδικασία αυτοαπογραφής από τα πρώτα εικοσιτετράωρα και μάλιστα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, δεδομένου πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η απογραφή πληθυσμού 2021, η οποία -για πρώτη φορά- διενεργείται και ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, οι πρώτοι φάκελοι με τις οδηγίες και τον μοναδικό κωδικό, έχουν φτάσει ήδη στα σπίτια των πολιτών.

Όπως είπαν στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις 6» οι κ.κ. Μαρία Δεφίγγου και Αγάθη Αρκούδη που έκαναν μπροστά στην κάμερα την διαδικασία, αυτή, τις απασχόλησε μόλις λίγα λεπτά.

Εξίσου εύκολο και γρήγορο είπε πως ήταν και ο κος Φαίδων Ηρειώτης την έκανε μέσω του κινητού του τηλεφώνου, χωρίς να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπαίνοντας στην εφαρμογή «gov.gr».

Να σημειωθεί πως έχουν εντοπιστεί από χρήστες κάποια προβλήματα καθυστέρησης ή μη φόρτωσης της σελίδας. Για τον λόγο αυτό η ΕΛΣΤΑΤ προτείνει για τη καταχώρηση των αιτημάτων, τους εξής περιηγητές διαδικτύου (web browsers): Mozilla Firefox, Google Chrome.

Πάντως, όλοι ξεκαθάρισαν πως δεν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν προσωπικά δεδομένα όπως π.χ. το αν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid 19.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με μια απρόσμενη ανακοίνωση ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα το Survivor, όπως παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Μια ανακοίνωση – βόμβα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρονιά ορόσημο για την Παπαστράτος ήταν το 2023 προς την επίτευξη του στόχου για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. O συνολικός αριθμός των χρηστών IQOS...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ιός της γρίπης είναι το παθογόνο που είναι πιο πιθανό να προκαλέσει μια νέα πανδημία στο εγγύς μέλλον, προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες. Σύμφωνα με...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή η απίθανη φουρνιά των παικτών του Ολυμπιακού υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου όχι απλά έφτασε στην πήγη, άλλα ήπιε νερό και...