04/12/2021

Βρέφος 2 μηνών διασωληνώθηκε στην Πάτρα – Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Κλιμακώνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας της Αχαΐας καθώς τα δύο νοσοκομεία της περιοχής νοσηλεύουν  βαριά περιστατικά covid που χρήζουν ΜΕΘ από όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Βρέφος μόλις δύο μηνών διασωληνώθηκε λόγω επιπλοκών του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό και για να καλυφθούν οι ανάγκες νέα μονάδα ΜΕΘ με έξι πρόσθετες κλίνες θα ανοίξει έως το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο ΠΓΝΠ.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων Δημήτρης Μπάκος και Ηλίας Θεοδωρόπουλος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η κατάσταση να συνεχίσει να παραμείνει διαχειρίσιμη.

Στην Αχαΐα, η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση στην κοινότητα, με αποτέλεσμα οι νοσηλείες να συνεχίζουν να έχουν αυξητικό ρυθμό. Οι ασθενείς με κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας έφτασαν τους 170. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται  86 ασθενείς  στις κλινικές , 2 στην  Παιδιατρική και 13 στη ΜΕΘ ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 60 ασθενείς  στις κλινικές και 9 στη ΜΕΘ . 242 νέες μολύνσεις του ιού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα  ενώ και τα μηνύματα από τα rapid tests δεν είναι ενθαρρυντικά . Στους ελέγχους που έγιναν χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας, σε 479 πολίτες εντοπίστηκαν 25 θετικοί. Στα Βραχναίικα, σε 152 ελέγχους βρέθηκαν 5 θετικά δείγματα, στο ΚΥ Αγίου Αλεξίου σε 70 τεστ βρέθηκε 1 θετικό και στο Αίγιο, σε 148 rapid tests βρέθηκαν 6 θετικά δείγματα.

Στο μεταξύ βρέφος μόλις δύο μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένο  στην ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο καθώς ο κορονοϊός προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Οι γιατροί της ΜΕΘ δίνουν μάχη τις τελευταίες ώρες για να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Για ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού πενθεί η περιοχή του Αγρινίου καθώς 51χρονος  άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο  όπου έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του το τελευταίο διάστημα και δυστυχώς δεν τα κατάφερε και «έφυγε» από τις επιπλοκές της νόσου αν και δεν αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν χθες 134 νέα κρούσματα ενώ αυξητικό αριθμό έχουν και οι νοσηλείες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής. 23 ασθενείς νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και 32 στο νοσοκομείο Αγρινίου. Χθες μάλιστα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κατέληξε 82χρονος που νοσηλεύονταν στην κλινική και ήταν ανεμβολίαστος.