01/12/2021

Λάρισα: Εγκατέλειψαν ιγκουάνα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων – Ήταν μέσα σε πλαστική σακούλα [εικόνες]

Λάρισα: Ένα εγκαταλελειμμένο… ιγκουάνα μεγάλων διαστάσεων, βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων επί της λεωφόρου Κ. Καραμανλή στη Λάρισα ένας περαστικός.

Ειδικότερα, ο πολίτης παρατήρησε ότι δίπλα στον κάδο βρίσκονταν πλαστική σακούλα η οποία, πιθανότατα, περιείχε ζωντανό οργανισμό. Παρατηρώντας καλύτερα διαπίστωσε πως ο οργανισμός αυτός, παρέπεμπε σε κάποιο εξωτικό ζώο, πιθανότατα ερπετοειδές.

Λίγη ώρα αργότερα, ειδοποιήθηκε ο Δήμος Λαρισαίων και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, Γιώργος Χριστοδούλου βρέθηκε στο σημείο και διαπίστωσε πως το ζώο που βρίσκονταν μέσα στη σακούλα ήταν όντως, ένα πράσινο ιγκουάνα, τα οποία επιλέγουν αρκετοί ως κατοικίδια. Προφανώς, όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το κρατήσει και επέλεξε να το εγκαταλείψει μέσα σε μια σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

Το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειάζονταν άμεσα ζεστό περιβάλλον περιέθαλψε ο υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά από επαφές και συνεννοήσεις, το ιγκουάνα μεταφέρθηκε χθες βράδυ για την Αθήνα, όπου κατέληξε στα χέρια των υπευθύνων του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.