Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στον Βόλο: Ανέλαβε να υπερασπιστεί… τον δολοφόνο της μάνας του (βιντεο)

Ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά χρονικά. Ένας δικηγόρος, που επί χρόνια υπερασπιζόταν στα δικαστήρια τον δολοφόνο της μητέρας του, χωρίς να το γνωρίζει.

Είναι ο Γιάννης Μηλίνης, ο δικηγόρος που πριν από λίγες ημέρες κλήθηκε να υπερασπιστεί ξανά τον άνθρωπο που συνελήφθη για τη δολοφονία της νονάς του.

Σήμερα, το DNA απέδειξε ότι είναι ο ίδιος 39χρονος που 12 χρόνια πριν είχε σκοτώσει τη μητέρα του δικηγόρου του, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δολοφόνησε και την 75χρονη νονά του.

Μια αδιανόητη τροπή δύο στυγερών δολοφονιών, που σήμερα αποκαλύφθηκε ο κοινός του παρονομαστής, και η εξιχνίαση του ενός φονικού παρέμενε άλυτο μυστήριο για πάνω από μια δεκαετία.

Δολοφονία «καρμπόν»

12 Αυγούστου του 2009. Ο δικηγόρος ανησυχεί καθώς η μητέρα του έχει δύο μέρες να δώσει σημάδια ζωής. Αποφασίζει να πάει στο σπίτι της, στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Ν. Ιωνία του Βόλου. Μόλις ανοίγει την πόρτα, αντικρίζει την 69χρονη πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος, ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Ο ιατροδικαστής αποκαλύπτει λίγα λεπτά αργότερα τον φρικτό θάνατό της. Ο δολοφόνος της της είχε καταφέρει 20 μαχαιριές σε όλο το σώμα.

Η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη. Το ντύσιμο της γυναίκας και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι έδειχναν ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός.

Όπως όλα έδειχναν του άνοιξε την πόρτα, τον φιλοξένησε και τον κέρασε πριν της επιτεθεί και την σκοτώσει, μαχαιρώνοντάς την με μανία.

Ο δράστης επισκεπτόταν συχνά τους συγγενείς του και είχε σχέσεις με την οικογένεια του δικηγόρου, Γιάννη Μηλίνη. Τα σπίτια των δύο ήταν πολύ κοντά το ένα με το άλλο, με τους δυο τους να γνωρίζονται από παλιά, ενώ ο δικηγόρος είχε αναλάβει και άλλες υποθέσεις του δράστη.

Το μοιραίο λάθος

12 χρόνια μετά, ο σήμερα 39χρονος κατηγορούμενος, έκανε το μοιραίο λάθος. Το γενετικό του υλικό, που ταυτοποιήθηκε από την υπόθεση της δολοφονίας της 75χρονης νονάς του, είναι το ίδιο με αυτό που είχε βρεθεί τότε πάνω στη σορό της 69χρονης γυναίκας και μητέρας του δικηγόρου του.

Το DNA είχε συλλεχθεί απο τα νύχια της άτυχης γυναίκας, με τις έρευνες των Αρχών να στρέφονται σε έναν ποινικό ο οποίος τότε κυκλοφορούσε στην περιοχή και είχε καταδικαστεί για δολοφονίες, έναν άνδρα βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος φρόντιζε την 69χρονη, και γείτονες.

Η αστυνομία συνέλεξε δέιγματα DNA από όλους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ταυτοποίηση. Το DNA του δράστη δεν είχε συλλεχθεί καθώς θεωρήθηκε περιστασιακός επισκέπτης.

Η ανεξιχνίαστη από το 2009 δολοφονία της γυναίκας, ήταν μία υπόθεση που, παρότι είχε μπει στο αρχείο, δεν έπαψε ποτέ να απασχολεί τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που είχαν τότε σε αδιέξοδο.

Η δολοφονία της 75χρονης ξύπνησε «μνήμες» και η σχεδόν απόλυτη ταύτιση των στοιχείων ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, τους οδήγησε στο να δώσουν τη λύση στο μυστήριο που τόσα χρόνια βασάνιζε τους συγγενείς της 69χρονης.

Όταν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον δικηγόρο για το πόρισμά τους, εκείνος κατέρρευσε. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δηλώσεις.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι το γεγονός ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του δράστη δεν ήταν τυχαίο, αλλά εντασσόταν ακριβώς στην προσπάθειά του να αποκαλύψει τον δολοφόνο της μητέρας του, εκτιμώντας ότι αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...