Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στο τραπέζι και το lockdown για ανεμβολίαστους – Περιορισμοί σε εστίαση και ψυχαγωγία

Σε τροχιά νέων περιορισμών, οι οποίοι θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες, βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο, ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, μεθαύριο, Τετάρτη, ενώ την ίδια ώρα  ο  υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε επιστράτευση γιατρών μέσα στην εβδομάδα αν δεν καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΟΡΕΝ, ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής προσέλευσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιστράτευση, η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η κατάσταση είναι περισσότερο επιβαρυμένη.

Εάν υπάρχει ανάγκη, εν συνεχεία θα προχωρήσει η επιστράτευση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, επισήμανε. Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τόνισε ότι τα όποια μέτρα θα αφορούν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού καθώς αυτοί είναι πιέζουν το ΕΣΥ. «Όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα να πάρουμε και αφορούν στους ανεμβολίαστους πολίτες, θα τα πάρουμε. Δεν θα είναι τιμωρητικά», σημείωσε ο υπουργός.

«Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχει και σχετικός προγραμματισμός για την Αθήνα», τόνισε ο υπουργός. «Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αφορούν σε non Covid περιστατικά», πρόσθεσε.

Γκάγκα: Πιθανό να ζητηθούν περισσότερα τεστ από τους ανεμβολίαστους

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε σήμερα στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων και περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι είναι πιθανό να απαιτούνται περισσότερα τεστ για να κινηθούν, και παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπής των Ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη. Για την υπόθεση του επόπτη υγείας που προέτρεπε αρνητές ασθενής να μη διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα τόνισε πως κάθε φορά που υπάρχει καταγγελία ελέγχεται από το υπουργείο και τους Ιατρικούς Συλλόγους, πως έχουν απομακρυνθεί συνάδελφοι στο παρελθόν και υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις. Έχουμε δει αρνητές της επιστήμης σε όλα τα μέρη, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο επηρεάζει την δυνατότητα να κάνει κάποιος παιδί.

Θωμαΐδης: Mείωση των κρουσμάτων έως και 25% αν λειτουργήσουν τα μέτρα και αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Την ίδια ώρα οκαθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτή τη φάση φαίνεται να λειτουργούν, ενώ έχουν ενεργοποιήσει ένα μέρος του πληθυσμού να κάνει το εμβόλιο.  «Αν λειτουργήσουν τα μέτρα, πράγμα το οποίο θα φανεί αυτή την εβδομάδα και αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε μια δύο εβδομάδες θα δούμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξεως του 20-25%. Αυτό είναι σημαντικό να επιτευχθεί ώστε να υπάρχει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό στον απόηχο της έντασης στη Μέση Ανατολή. Στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το νούμερο εφτά της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν εμφανώς συγκινημένο από την κατάκτηση του φετινού τουρνουά Masters 1.000 του Monte Carlo. Δείτε τι δήλωσε ο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει σήμερα το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. Το «ολοκληρωμένο...