Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορίες ανηλίκων: Το προφίλ των παιδιών που συμμετέχουν – Και άλλες ομάδες στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αστυνομία αλλά και σε ειδικούς το φαινόμενο που ακούει στο όνομα «συμμορίες ανηλίκων» καθώς όλο και πιο συχνά γινόμαστε μάρτυρες ακραίων και επικίνδυνων συμπεριφορών από ομάδες νεαρών που σκορπούν τον τρόμο απειλώντας και χτυπώντας συνομήλικούς τους κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Ομάδες εφήβων στρατολογούν μαθητές, ακόμη και του δημοτικού, και στη συνέχεια, σαν συγκροτημένες ομάδες, επιτίθενται σε «αντίπαλες συμμορίες» με μαχαίρια, σιδερολοστούς ακόμη και πιστόλια. Μάλιστα είναι τέτοια η αίσθηση δύναμης και ασφάλειας που νιώθουν που, προκειμένου να κάνουν φιγούρα, δεν διστάζουν να αναρτήσουν τα… «κατορθώματά» τους στα social media.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. και άλλες συμμορίες ανηλίκων

Πρόσφατα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών δύο συμμοριών ανηλίκων. Ο λόγος για την «Strassenbande» και την «Kolonos Hooligans», – δύο ομάδες που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στο κέντρο των Αθηνών ληστεύοντας και χτυπώντας νεαρούς μαθητές με ρόπαλα, σουγιάδες και «πεταλούδες» (δείτε αναλυτικά παρακάτω).

Όπως πληροφορείται όμως το Newsbomb.grστο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει και άλλες συμμορίες -τουλάχιστον δύο- που αποτελούνται από ανήλικους και που η δράση τους ομοιάζει με αυτή των ομάδων που έχουν συλληφθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πρόκειται για ομάδες με μέλη κυρίως παιδιά από την Αλβανία και από τη χώρα μας που φέρονται να εμπλέκονται σε ληστείες, ξυλοδαρμούς και απειλές κατά μαθητών. Μάλιστα, μία από τις συμμορίες που έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είναι αντίπαλη με μία από τις δύο που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα.

Συμμορίες ανηλίκων: Το προφίλ των μελών

Ποιο είναι όμως το προφίλ των παιδιών που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ομάδες; Όπως εξηγούν άτομα με γνώση σε τέτοιες υποθέσεις «πρόκειται κυρίως για παιδιά που προέρχονται από προβληματικές οικογένειες και που αναζητούν την προσοχή. Επειδή τους λείπει φροντίδα από την οικογένειά τους, αναπτύσσουν στενούς δεσμούς με συνομήλικους τους, νιώθουν ασφάλεια και δρουν ως ομάδα κάνοντας επίδειξη δύναμης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι νιώθουν μέλη μιας ομάδας-οικογένειας. Όσον αφορά στους γονείς, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν ιδέα για τα όσα κάνουν τα παιδιά τους όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι».

Παράλληλα, ένα βασικό χαρακτηριστικό των μελών αυτών των συμμοριών είναι ο όρκος σιωπής που δίνουν με αποτέλεσμα όσοι συλλαμβάνονται να δίνουν πολύ δύσκολα πληροφορίες για την ομάδα που ανήκουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές σκηνικό ξυλοδαρμού έξω απο την αίθουσα της Ολομέλειας. Μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ο πρώην «Σπαρτιάτης» και νύν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ξυλοκόπησε τον...