Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ψευτογιατρός δήλωσε… ασθενής – Οι μαρτυρίες των θυμάτων του

Ασθενής δήλωσε ο 48χρονος ψευτογιατρός για να μην εμφανιστεί  στο δικαστήριο προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του για τις πλαστές υποσχέσεις που μοίραζε σε καρκινοπαθείς και νοσούντες βαριά, έναντι αδράς αμοιβής, χορηγώντας τους βότανα και αμφιβόλου προέλευσης «ματζούνια», με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να φύγουν από τη ζωή αφού διέκοπταν τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ακολουθούσαν.

Αντίθετα, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν συγγενείς των 12 ασθενών, για το θάνατο των οποίων κατηγορείται ο ψευτογιατρός, ο «Dr Kontos», όπως τους συστηνόταν. Ο 48χρονος που παραμένει προφυλακισμένος κατηγορείται επιπλέον 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες των θυμάτων του ψευτογιατρού, έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη, ακριβώς στην εκπνοή του 18μηνου προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου.

“Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα.”, δήλωσε μπροστά στις κάμερες ένα από τα θύματα του 48χρονου.

“Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…”, δήλωσε ο γιος ακόμη ενός θύματος.

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: “Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτήν θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση”.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι “οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς”.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο παραπεμπτικό  βούλευμα, ο 48χρονος εκμεταλλευόμενος την αγωνία και την απόγνωση των ασθενών, ο ψευτογιατρός  αποσπούσε από αυτούς  μεγάλα χρηματικά ποσά, πείθοντάς τους να εγκαταλείψουν τους γιατρούς και τα φάρμακα που έπαιρναν μέχρι τότε, για να γίνουν καλά  με δικές του ανορθόδοξες μεθόδους. Έτσι, χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες», αναφέρει μεταξύ άλλων το βούλευμα.

Ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός , αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης.

Μαζί του,  έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν άλλοι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός.

Στο δικαστήριο τέθηκε μεταξύ άλλων  και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο μάλιστα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και ζητήσει την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...