Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες καταγγελίες: Πληρώνουν 1.000 ευρώ για μαϊμού rapid test – Νοσούν επίτηδες για να μην εμβολιαστούν

Σόκαρε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιου Τσακρή στον ΣΚΑΪ για περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν για να μην εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν μαϊμού rapid test για να αποφεύγουν τους ελέγχους, ο καθηγητής αποκάλυψε πως γνωρίζει περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες ώστε να μην κάνουν το εμβόλιο, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς επικίνδυνο.

Για την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι ειναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως «η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά»

Για την τρίτη δόση ανέφερε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

Η προστασία απέναντι στο ιό δεν αφορά μόνο τον εμβολιασμό, επεσήμανε ο κ. Τσακρής καθώς αυτή ενισχύεται και από τα φάρμακα ήτα χάπια που θα βοηθήσουν στη διαχείριση αυτή της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

Καταγγελία-φωτιά από φαρμακοποιό: Δίνουν ακόμα και 1000 ευρώ για ένα μαϊμού rapid test

Στην αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά πολιτών που προσέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση ψευδώς θετικού rapid test, προέβη ο φαρμακοποιός Κώστας Μανωλόπουλος μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία , πολίτες προσέφεραν σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικά rapid test. «Το κάνουν με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσουν για ένα εξάμηνο τα ράπιντ και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι συνάδελφοί του δέχονται συστηματικά ενοχλήσεις μέσω τηλεφώνου από άτομα που συνήθως δεν τα γνωρίζουν προσωπικά και τους ζητούν να «ολοκληρώσουν» το τεστ δίχως να προσέλθουν, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι είναι δήθεν αθλητές και χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί, εξήγησε ο φαρμακοποιός, δίνουν 20 ευρώ ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας και για αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές βάζοντας σε κίνδυνο  συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος

Ωστόσο, φαρμακοποιός δήλωσε πως δεν έχει αναφερθεί καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής εντός του φαρμακευτικού συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το 7ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας με τίτλο “Ανθρώπινο άγγιγμα στη ψηφιακή εποχή” διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και την Ελληνική Εταιρεία...

ΔΙΕΘΝΗ

Στις πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής μεταφέρεται ο πόλεμος στη Γάζα. Στο Κολούμπια, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από εκατό φοιτητές που διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων και η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, να κάνει λόγο για «εθνικό στόχο που επιδιώχθηκε με πολλές προσπάθειες και από μεγάλους ηγέτες της χώρας εδώ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μέση πληρότητα 63,5% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, καταγράφοντας άνοδο 5,9% σε σχέση με το 2023, τονίζει...