20/10/2021

Πάτρα: Έκλεβαν λαθραία τσιγάρα από το Τελωνείο

Ενας αλλοδαπός συνελήφθη στην Πάτρα για κλοπή κατασχεμένων λαθραίων καπνικών προϊόντων. Ο συλληφθείς με τρεις ακόμη συνεργούς του αφαιρούσαν από αποθήκη του Τελωνείου λαθραία καπνικά προϊόντα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.164 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και περισσότερα από 9 κιλά λαθραίου καπνού.

Ειδικότερα, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με ακόμα τρεις συνεργούς του, που αναζητούνται, μετέβησαν σε αποθήκη Τελωνείου στην Πάτρα, όπου με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, διέρρηξαν παράθυρο και εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μετέβησαν άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όπου εντόπισαν τους δράστες να αφαιρούν τα κατασχεμένα λαθραία καπνικά προϊόντα και συνέλαβαν τον έναν δράστη, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατάσχεσαν ένα σιδεροπρίονο, ένα γαλλικό κλειδί και μια τανάλια.

Οι αστυνoμικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 3.164 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 183 συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 9 κιλών και 150 γραμμαρίων, καθώς και πέντε φιάλες αλκοολούχων ποτών, που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες, στο σημείο, κατά την διαφυγή τους.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες από την 15/9/2021 έως την 22/9/2021 διέρρηξαν τον ίδιο χώρο, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.