Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Τι θα ισχυριστεί στην απολογία της η κατηγορουμένη

Εξηγήσεις αναμένεται να δώσει την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον του δικαστηρίου και του θύματος της, Ιωάννας Παλιοσπύρου, η κατηγορούμενη της επίθεσης με το βιτριόλι, Έφη Καρακατζούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη, θα αναφερθεί στο πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αν είχε συνεργούς και στην σχέση της με τον 40χρονο.Αν η Ιωάννα είχε καταπιεί το βιτριόλι θα είχαν διαβρωθεί τα εσωτερικά της όργανα – Ζει από τύχη

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησαν οι κ.κ. Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής που εξέτασε την Ιωάννα, και Πέτρος Δημοβέλης, επικεφαλής τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Εγκαυμάτων, που ήταν ο πρώτος γιατρός που την περιέθαλψε.

«Αν δεν είχε αντιδράσει γρήγορα η Ιωάννα, θα είχαμε θάνατο», τόνισε ο κ. Τσαντίρης και συνέχισε: «Είναι πρωτοφανής η μεγάλη ποσότητα και ο τρόπος ρίψης της ουσίας σε στοχευμένη περιοχή. Το υγρό έπεσε στην αριστερή περιοχή του προσώπου της Ιωάννας. Από τύχη δεν το εισέπνευσε ή δεν το κατάπιε. Θα είχαν διαβρωθεί τα εσωτερικά της όργανα».

«Έχουμε χρήση μεγάλης ποσότητας που ρίχτηκε ταυτόχρονα, στον ίδιο χρόνο, σε στοχευμένη περιοχή που είναι ζωτική περιοχή για τον άνθρωπο. Την Ιωάννα την είδα αφού ολοκληρώθηκε η θεραπεία της. Είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα για την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Ιωάννα δε θα μπορέσει να ξεπεράσει ούτε τα σωματικά προβλήματα, πέρα από τα ψυχικά», συμπλήρωσε.

 

«Η θερμοκρασία της ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου»

«Η εικόνα της Ιωάννας που αντικρύσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να αποτραπεί το μοιραίο. Η θερμοκρασία της ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Η Ιωάννα φοράει τη μάσκα για να αποτραπεί η δημιουργία υπερτροφικών ουλών», είπε ο κ. Δημοβέλης.

«Όταν την αντικρύσαμε ούρλιαζε από τους πόνους, δεν μπορούσαμε να έχουμε επικοινωνία. Οι πόνοι ήταν φριχτοί και αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση οπιούχων. Ήταν σημαντικό ότι έριξε νερό γρήγορα πάνω της. Μείωσε το χρόνο επίδρασης του θειικού οξέος. Όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο να ουρλιάζει από τους πόνους σοκάρεσαι», συνέχισε ο ίδιος.

Τι συνέβη με το tracker

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, αναφορικά με το tracker εντοπισμού της άτυχης κοπέλας, και την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.

«Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία είναι ότι: Κάποια στιγμή η κατηγορούμενη αγόρασε το tracker. Ακριβώς μετά ο αριθμός αυτός καταχωρείται στην τηλεφωνική συσκευή της φίλης της κατηγορούμενης. Μετά την καταχώριση αυτή είναι εύκολο να λαμβάνει τη θέση της Ιωάννας», είπε ο κ. Αλεξανδρής.

«Το tracker για να δουλέψει χρειάζεται κάρτα SIM. Καλούμε τον αριθμό αυτό, και μας στέλνει την εικόνα. Αν εγώ έχω στο κινητό μου τηλέφωνο τον αριθμό που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κάρτα, καλώντας αυτό τον αριθμό είναι θέμα δευτερολέπτων για να μάθω που βρίσκεται», εξήγησε ο ίδιος.

«Μέχρι και το τέλος της δίκης μπορεί το δικαστήριο να καλέσει ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν κάτι. Οι εμπλεκόμενοι θα εξεταστούν κάποια στιγμή, στο πλαίσιο της δίκης ή μιας άλλης διαδικασίας. Ο καθένας θα λάβει αυτά που του αξίζουν», τόνισε.

«Τα ισόβια για την Ιωάννα θα είναι ισόβια, για τη δράστιδα δεν ισχύει το ίδιο»
«Φρονώ ότι είναι πολύ δύσκολο να τελειώσουμε την Πέμπτη. Θεωρητικά μπορεί. Είμαστε σίγουρη ότι θα απολογηθεί η κατηγορούμενη; Ακόμα και αν έρθει, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει εξηγήσεις; Αν απολογηθεί θα πρέπει να απαντήσει στο πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι. Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος. Δεύτερο ερώτημα, αν τη βοήθησε κάποιος.

Η απολογία προϋποθέτει επίσης να κοιτάξει την Ιωάννα στα μάτια και να απαντήσει. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα απολογηθεί. Ελπίζω να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αφήσει αιχμές. Τα ισόβια για την Ιωάννα θα είναι ισόβια, για τη δράστιδα δεν ισχύει το ίδιο», σχολίασε ακόμα ο κ. Αλεξανδρής.

«Πολλές φορές ο δράστης παίρνει χαρά να βλέπει το θύμα του να βασανίζεται και να έχει ερωτηματικά. Η στάση της δράστιδος δείχνει ότι χαίρεται με την κατάσταση της Ιωάννας», κατέληξε.

Ειδικότερα, η κατηγορουμένη – όπως αναφέρει ρεπορτάζ του STAR – θα ισχυριστεί ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά μόνο να την τραυματίσει. Θα ζητήσει συγγνώμη, αν και γνωρίζει ότι η πράξη της δεν είναι αποδεκτή. Θα υποστηρίξει επίσης ότι εφοδιάστηκε το βιτριόλι από το εμπόριο αλλά δεν θα αποκαλύψει τον προμηθευτή και θα πει πως δεν είχε συνεργούς.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως θα μιλήσει και για τη σχέση της με τον 40χρονο Νώντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό τραυματισμού ανηλίκου -έπειτα από προσπάθεια πυροδότησης βεγγαλικών που είχε στην κατοχή του σε περιοχή της Αττικής- «Το Χαμόγελο...