Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη βιτριόλι: «Πού μπορώ να βρω υδροκυάνιο;» – «Καίνε» την κατηγορούμενη οι αναζητήσεις της

Την Πέμπτη στις 14 Οκτωβρίου απολογείται η Έφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Την ίδια ώρα, έχουν έρθει στη δημοσιότητα οι αναζητήσεις της κατηγορούμενης στο κινητό της, που φαίνεται πως έψαχνε για οξέα μέχρι ενέσεις αερίου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αναζητήσεις της είναι:

  • Πού μπορώ να βρω υδροκυάνιο;
  • Τι προκαλεί το έμφραγμα;
  • Σε πόση ώρα δρα η ατροπίνη;
  • Ποια είναι τα οξέα;
  • Τι προκαλούν τα οξέα;
  • Ενέσεις αερίου
Το δικαστήριο ολοκλήρωσε την εξέταση των μαρτύρων, οι οποίοι στο σύνολό τους συγκλόνισαν με τις καταθέσεις τους και πλέον περνά στη φάση των εξηγήσεων της κατηγορούμενης, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δείχνει αμετανόητη για τις φρικιαστικές πράξεις της.

Ψυχίατρος: Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή

Συγκλονισμένος δήλωσε ακόμη και ο ψυχίατρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που την παρακολουθεί, καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι ο κύριος αγώνας που εξακολουθεί να δίνεται, είναι να εξαφανιστεί από το μυαλό της η σκέψη της αυτοκτονίας.

«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας Κοντοάγγελος Κωνσταντίνος.

«Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί 3 τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρά, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα. Παίρνει αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά» εξήγησε ο μάρτυρας.

Και συνέχισε «η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δεν θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνο πάρα τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά τραυματική διαταραχή. Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κλπ βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλός της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Σύμφωνα με τη συγκλονιστική κατάθεση του ψυχίατρου, αυτό που επίσης προσπαθεί να διαχειριστεί είναι ο φόβος της Ιωάννας. Όπως είπε: «Κυρίως διαχειρίζομαι το φόβο της Ιωάννας για μετά την αποφυλάκιση της κατηγορούμενης. Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

Αναφερόμενος στον τρόπο που η Ιωάννα αντιμετωπίζει την καθημερινότητά της, ο ψυχίατρός της αποκάλυψε:

«Στο σπίτι της είναι ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της. Πρέπει να της δώσω μια ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, ότι δεν θα τη χάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχει μια βαριά καταθλιπτική διαταραχή με αγχώδεις εκδηλώσεις και έντονο στρες. Οι μνήμες δεν αφήνουν το συναίσθημα της Ιωάννας να αναπτυχθεί. Υπάρχει βελτίωση, έχει βοηθήσει η φαρμακευτική αγωγή, το περιβάλλον και η υποστήριξη του κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα βρέφη και τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών παρουσίασαν μόνο «μέτριες» καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά ορόσημα εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης των παιδιών και των νέων, η UNICEF σχεδίασε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία με το διαστημικό σκάφος Voyager 1, το πλέον απομακρυσμένο από τη Γη ανθρώπινο δημιούργημα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα έθεσε σήμερα σε κόκκινο συναγερμό ένα μέρος του νότιου τμήματος της χώρας εξαιτίας φονικών καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, πρωτεύουσα της οποίας...