Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για Φιλιππίδη: Να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση για δυο απόπειρες βιασμού

Το εδώλιο του κατηγορούμενου για δυο απόπειρες βιασμού, αλλά και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση δείχνει για τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη με πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο αρμόδια εισαγγελέας. Ειδικότερα, η εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είδε ενδείξεις ενοχής για τα παραπάνω κακουργήματα που φέρεται να τέλεσε ο κατηγορούμενος σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, ενώ ζητεί την παράταση της προσωρινής του κράτησης. «Και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας», αναφέρει η εισαγγελέας στην πρότασή της σημειώνοντας πως δεν υπήρχε καμία συναίνεση των θυμάτων.

Μετά την εισαγγελική πρόταση τον τελικό λόγο για το θέμα της παραπομπής του κατηγορούμενου σε δίκη, ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει πλέον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Ειδικότερα, η πράξη του βιασμού την οποία αντιμετωπίζει ο Π. Φιλιππίδης φέρεται να τελέστηκε το 2008 και είναι κατ εξακολούθηση. Η γυναίκα που τον κατήγγειλε φέρεται να βιάσθηκε σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη δυο φορές μια τον Ιούνιο του 2008 και μια τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Οι άλλες δύο απόπειρες βιασμού κατά τη δικογραφία έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Κατά την απολογία του στη ανακρίτρια αλλά και τα υπομνήματα του – τα οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα» – ο κατηγορούμενος, είχε αρνηθεί τα αδικήματα που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του και προς επίρρωση των ισχυρισμών του, είχε επικαλεστεί έξι καταθέσεις μαρτύρων υπερασπίσεως του.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αναφερόμενος στις δυο συναδέλφους του που τον κατήγγειλαν για απόπειρα βιασμού τους, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι θέλησαν «να χτυπήσουν το κατεστημένο», διότι ο ίδιος είναι «αγαπητός στο κοινό» και πως οι δυο καταγγέλλουσες: «Εκμεταλλεύτηκαν την έντονη ερωτική ζωή μου και τη δημοφηλία μου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εγώ βρήκα δουλειά και μέσα στην πανδημία». Σε ό,τι αφορά στην ηθοποιό που τον κατήγγειλε για βιασμό της, ο κατηγορούμενος την χαρακτήρισε στην απολογία του ως μια γυναίκα «άρρωστα εμμονική και παρεμβατική», η οποία κινήθηκε εναντίον του, επειδή ο ίδιος δεν σύναψε ερωτική σχέση μαζί της.

Οι κατηγορίες

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού με την οποία, ο ίδιος είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010. Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ εκείνη τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της, οι οποίες κατά το Ποινικό Κώδικα συνιστούν το αδίκημα του βιασμού, ακόμη και αν δεν υπήρξε συνουσία. Επιπρόσθετα, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει να βρεθούν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η εν λόγω κατηγορία του αποδόθηκε και πάλι έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον συνάδελφό της και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Εξίσου ειδεχθής είναι, όμως, και τρίτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός, κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο στις φυλακές της Τρίπολης, για απόπειρα βιασμού άλλης συναδέλφου του μέσα στο αυτοκίνητο του. Η κοπέλα έχει καταθέσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της με τον κατηγορούμενο, εκείνος την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η καταγγέλλουσα περιγράφει ότι βρέθηκε σε απόγνωση, φώναζε και ότι γλύτωσε από την επίθεση, όταν ο κατηγορούμενος άνοιξε τις πόρτες του οχήματός του αφήνοντας την φύγει, αφού πρώτα την απείλησε ότι θα της καταστρέψει. Μάλιστα, η παθούσα κατέθεσε πως ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα του ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατηγορούμενου κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι, όπως ζητούσε, αλλά θα πρέπει να παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως. Και αυτό διότι, οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του αφορούν και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Τέλος, οι δικαστές δεν δέχθηκαν ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αποφυλάκισή του, ενώ φαίνεται πως απέρριψαν και τους ισχυρισμούς κατηγορούμενου πως οι καταγγέλλουσες επιδιώκουν δημοσιότητα, αφού τα ονόματα καμίας εκ των τριών δεν έχουν γίνει γνωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...