25/10/2021

Πασίγνωστος ηθοποιός στο «πελατολόγιο» λιμενικού που «έσπρωχνε» κάνναβη

Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Νοτιοανατολικής Αττικής χθες στην Ανατολική Φθιώτιδα, και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν στην σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Οι αρχικές πληροφορίες λένε πως πρώτα συνελήφθη την Τετάρτη στην Αθήνα ενας ένστολος ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για λαθρεμπόριο, και χθες ακολουθήσε η έρευνα στην περιοχή της Στυλίδας όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό ναρκωτικών στη περιοχή της Φθιώτιδας συμμετείχε αστυνομικός σκύλος της Ασφάλειας Λαμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους από τις διωκτικές αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

-257,9 γραμμάρια κάνναβη,
-10 δενδρύλλια κάνναβης,
-4,55 γραμμάρια κοκαΐνη,
-325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
-πιστόλι με γεμιστήρα,
-μεταλλική σιδερογροθιά,
-57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,
-κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim ,
-4.800 ευρώ.

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

Τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στα χέρια των αρχών είναι ιδιαίτερα γνωστά στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας ενώ κάποιοι εξ’ αυτών ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.