Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Με χτύπησε, με απειλούσε» – Η μαρτυρία της πρώην συντρόφου του δολοφόνου

To μοτίβο της χειριστικής και κακοποιητικής συμπεριφοράς του 40χρονου γυναικοκτόνου περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο η πρώην σύντροφός του. «Θα μπορούσα να ήμουν εγώ» λέει για την 32χρονη Δώρα, στην οποία ο 40χρονος έστησε ενέδρα θανάτου κοντά στο σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου.

«Θα μπορούσα να ήμουν εγώ» λέει η κοπέλα στον τηλεοπτικό φακό, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στις γυναίκες να μην φοβούνται να φύγουν από μια παρόμοια σχέση και να μιλήσουν.

«Να μη φοβούνται, να φεύγουνε. Nα φεύγουνε αμέσως όχι να περιμένουν να δίνουν ευκαιρίες και το συγγενικό περιβάλλον και το φιλικό να μην κάνουν τα στραβά μάτια», αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προσθέτει:

«Όλοι γνώριζαν. Όταν το συνειδητοποίησα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω “αυτός είναι”. Ήμουν σίγουρη θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της».

Με είχε χτυπήσει, με απειλούσε

«Είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες, έδενε το πάζλ. Άκουσα για 30χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα γι αυτό. Εκείνα τα λεπτά που έβγαιναν οι πληροφορίες μιλούσα μ΄ ένα φίλο του, τα συνδυάσαμε και σιγουρευτήκαμε ότι ήταν αυτός», αναφέρει μιλώντας στη ιστοσελίδα rodiaki.gr. και εξηγώντας πως κατάλαβε ότι πρόκειται για τον πρώην σύντροφό της.

« Ήτανε κτητικός, ζηλιάρης… Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζότανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, μ΄ έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα», αναφέρει στη συνέχεια και προσθέτει:

«Ήθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάποια έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα. Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση», σημειώνει, προσθέτοντας ότι την είχε χτυπήσει.

«Στους τρεις μήνες με χτύπησε, και μου πήρε και το κινητό. Εκείνος μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα. Ένα βράδυ ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου. Με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν…».

Η γυναίκα προσθέτει ότι μετά την αποχώρησή της από τη σχέση, εκείνος «δήλωνε μετανιωμένος, με παρακάλαγε, ερχόταν από τη δουλειά μου καθημερινά, με ενοχλούσε με τηλέφωνα, μου έστελνε λουλούδια, προσπαθούσε να μου δείξει ότι ήταν λάθος, δεν θα ξαναγίνει και να του δώσω μία ευκαιρία».

«Δώσε μου ένα μήνα, μου είπε. Προσπάθησα να το κάνω, δεν μου έβγαινε, το έβλεπε στην πορεία ότι το έκανα με το ζόρι, κι όσο καταλάβαινε ότι εγώ δεν θα γυρίσω πίσω άρχισε να με εκβιάζει με κάποια προσωπικά δεδομένα μου πρώτον για να αποσύρω τη μήνυση. Ήρθε γι αυτό στη δουλειά μου, ώρα που εργαζόμουν, με συνοδό του έναν πορτιέρη ενός μαγαζιού και με απείλησε ότι αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα μ΄ αφήσει ήσυχη», συνεχίζει για να καταλήξει λέγοντας πως σήμερα νοιώθει τυχερή η ίδια, αλλά και άτυχη που τον γνώρισε. «Λυπάμαι πολύ για την κοπέλα», καταλήγει.

Βία και απειλές στις πρώην συντρόφους του

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ο δολοφόνος της Δώρας, είχε αποκαλύψει τον βίαιο χαρακτήρα του και στις πρώην συντρόφους του.

Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη επί 4μηνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα dimokratiki.gr , η πρώην σύζυγος του 40χρονου είχε υποστεί επίσης την ίδια επιθετική συμπεριφορά από τον ίδιο. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, όντας σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...