Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έτσι θα έρθει η ζέστη με 37αρια από την Αφρική

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία, σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα φτάσει έως και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών.

Όπως εξηγεί το meteo.gr σε βίντεο που δημοσίευσε για την εξέλιξη του καιρού η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς την χώρα μας με αποτέλεσμα την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος. Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Η αλλαγή αναμένεται να γίνει αισθητή από την Παρασκευή με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εκτιμά ότι θα επηρεαστούν περισσότερο οι περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά ηπειρωτικά (ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησος).

Εξηγώντας γιατί αλλάζει ο καιρός ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι αυτό οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει την κεντρική Ευρώπη και τα οποία μετατοπίζονται προς τη Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποκλείεται τα θερμόμετρα το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή να δείξουν έως και 38 βαθμούς Κελσίου «σε κλειστές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας» και ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα καθώς, όπως είπε, υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας που θα γυρίσει τους ανέμους σε νότιους-νοτιοδυτικούς που «θα γίνουν λίβας». «Από Δευτέρα, όμως, δειλά-δειλά υποχωρεί η ζέστη και το σκηνικό του καιρού γίνεται φθινοπωρινό» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...