21/09/2021

Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη ληστής για την άγρια δολοφονία 70χρονου μέσα στο σπίτι του το 2012

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο χρηματοκιβώτιο του διαμερίσματος που λεηλάτησε πριν απο σχεδόν δέκα χρόνια και μια σύλληψη για ενδοοικογενειακή βια ενός ομογενούς απο το Καζακστάν, οδήγησε στην εξιχνίαση ενος στυγερού εγκλήματος στα Κάτω Πατήσια.

Ήταν Φεβρουάριος του 2012 όταν τρεις ληστές εισβάλλουν στο διαμέρισμα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στα Κάτω Πατήσια. Με απίστευτη αγριότητα, ορμάνε πάνω στον 71χρονο άνδρα και την 70χρονη σύζυγο του, τους δένουν και τους φιμώνουν για να τους αποκαλύψουν που έχουν τα χρήματα.

Όμως το ζευγάρι δεν καταφέρνει να ζήσει, πεθαίνει απο ασφυξία και οι τρεις δράστες αρπάζουν απο το χρηματοκιβώτιο 30.000 ευρω και κοσμήματα. Γίνονται καπνος και για σχεδον δέκα χρόνια οι δολοφόνοι – ληστές καταφέρνουν να ξεγλιστρούν απο τα δίχτυα του νόμου. Το μόνο εύρημα που υπήρχε ήταν ένα αποτύπωμα μέσα στο λεηλατημένο χρηματοκιβώτιο, όμως δεν ήταν αξιοποιήσιμο καθώς ο δράστης δεν ήταν σεσημασμένος.

Όταν πριν δυο μήνες, συνελήφθη ένας 36χρονος ομογενής απο το Καζακσταν για ενδοοικογενειακή βια καθώς είχε ξυλοκοπήσει τη σύζυγο του, και δακτυλοσκοπήθηκε, τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ εβγαλαν λαβράκι. Το αποτυπωμα του, «κούμπωσε» με το ορφανό των Πατησίων και ο άνδρας συνελήφθη. Ο ίδιος στους αξιωματικούς του Ανθρώποκτονιών αρνήθηκε τα πάντα ομως οι αστυνομικοί ψάχνουν αν ο ίδιος και οι δυο συνεργοι του εμπλέκονται και σε άλλες αιματηρές ληστείες.